Deze twee tennissers kunnen het Nadal en Djokovic nog weleens lastig gaan maken

Deze twee tennissers kunnen het Nadal en Djokovic nog weleens lastig gaan maken

De eerste week van Wimbledon zit er op en we kunnen wel zo'n beetje gaan vastleggen wie er aanspraak maakt op de titel of niet. Het lijkt er op dat, zoals gebruikelijk, alleen Novak Djokovic en Rafael Nadal serieuze titelkandidaten zijn in Londen. De twee mannen maken weer een ouderwets degelijke indruk en lijken onverslaanbaar.

Maar er zijn twee tennissers de eerste week op Wimbledon gigantisch aan het beuken: Nick Kyrgios en Jannik Sinner. Kyrgios maakte in een wereldpartij afgelopen zaterdagavond korte metten met Stefanos Tsitsipas. Hij lijkt in de vorm van zijn leven en sloeg slechts 'één onderhandse service'. Gaat het grote talent nu eindelijk laten zien waarvan iedereen weet dat hij het kan? Gaat hij eindelijk serieus spelen?

'King Kyrgios' maakt indruk

Het lijkt er op. Tussen de punten door was er wel weer het gebruikelijke drama, maar dat hoort bij Kyrgios. Het is zijn concentratie. Hij wordt er 'rustig' van op één of andere manier door drama te maken met de scheidsrechter. De 27-jarige Australiër serveerde geweldig, net als zijn baseline-spel en maakte de juiste keuzes. Om zo de nummer vijf van de wereld te verslaan is indrukwekkend, zeer indrukwekkend.

En Kyrgios heeft de rode loper voor zich uitgelegd door zo vroeg Tsitsipas te verslaan. In de vierde ronde treft hij Brandon Nakashima, in de kwartfinale Cristian Garin of Alex de Minaur, allemaal tennissers die hij in deze vorm moet kunnen hebben. In de halve finale wacht dan Nadal. Lijkt niet onverslaanbaar op gras voor Kyrgios.

Het drama tussen Kyrgios en Tsitsipas

Sinner in bloedvorm

Aan de andere kant van het schema gaat Sinner het dinsdag opnemen tegen Novak Djokovic. De Italiaan is in bloedvorm en speelde voordat hij Carlos Alcaraz trof al zeer sterk. Maar tegen Alcaraz liet Sinner zien dat hij van goede huize komt dit jaar op Wimbledon. Met zijn sterke spel op de baseline en zijn krachtige slagen verwachten we dat Djokovic zijn best zal moeten doen. Misschien wel meer dan dat, zijn uiterste best. Kan Sinner eindelijk laten zien dat hij ook van Djokovic of Nadal kan winnen?

Als Sinner van Djokovic wint, dan moet hij in de halve finale tegen Cameron Norrie of David Goffin. Spelers die ook hij moet kunnen verslaan. Maar Norrie speelt afgelopen twaalf maanden steeds beter, maar kende geen sterke aanloop naar Wimbledon. Hij wordt wel gesteund door het eigen publiek en kan daarmee meer gaan verrassen. Maar een Sinner in vorm, zoals hij tegen Alcaraz speelde, is een zware kluif voor Djokovic, en normaal gesproken een kansloze missie voor Norrie of Goffin.

Sinner deklasseerde Alcaraz

Mooie odds voor Sinner tegen Djokovic

Ook bij de bookmakers is het sterke spel van Kyrgios en Sinner opgevallen. Zij zijn na Nadal en Djokovic de favoriet voor de eindzege. Hierbij heeft Kyrgios een quote van 10,00 en Sinner een quote van 19,00. Denk je dat Sinner dinsdag in de kwartfinale op Wimbledon van Djokovic gaat winnen? Dan kan je 6,50 keer je inzet terug krijgen. Gokkers die van zekerheid houden zouden er niet onverstandig aan doen in te zetten op het winnen van één set voor Sinner tegen Djokovic: 2,00 keer je inzet. Misschien zijn twee sets ook niet onrealistisch: 3,75 keer je inleg!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.