Wat voor gevolgen hebben de prestaties van Van Rijthoven voor zijn bankrekening?

Wat voor gevolgen hebben de prestaties van Van Rijthoven voor zijn bankrekening?

Tim van Rijthoven heeft na zijn winst van het Libema Open in Rosmalen een forse stijging gemaakt op de ATP-ranking en hij heeft daarnaast ook veel naamsbekendheid gekregen in korte tijd. Maar wat heeft dit betekend voor de bankrekening van de jonge Roosendaler en wat voor financiële gevolgen staan hem nog meer te wachten?

Winst Libema Open

Voor aanvang van het Libema Open had Van Rijthoven zo’n 120.000 dollar verdient met tennis wat omgerekend 115.321 euro is. Door het ATP-toernooi in Rosmalen op zijn naam te schrijven versloeg hij niet alleen de huidige nummer één van de wereld Danill Medvedev, die met zijn vier behaalde Grand Slam finales al ruim twintig miljoen euro verdiende, Van Rijthoven mocht daarnaast ook 98.580 euro op zijn rekening bijschrijven. Het is de Nederlander dus gelukt om in één week tijd zijn gewonnen prijzengeld meer dan te verdubbelen.

Prijzengeld Wimbledon 2022

Door de winst van het Libema Open had Van Rijthoven een wildcard ontvangen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. Tijdens het Grand Slam toernooi in Londen zijn dit jaar geen ATP-punten te verdienen vanwege de weigering van Russische en Wit-Russische spelers, maar door deelname aan het toernooi was Van Rijthoven al verzekerd van een geldprijs van 58.356 euro, zo blijkt uit de officiële prijzengeld-lijst van Wimbledon. Het is de Nederlandse tennissensatie al gelukt om de achtste finales te bereiken op ‘het heilige gras’.

In de eerste ronde was de Argentijn Federico Delbonis geen partij voor Van Rijthoven en in de tweede ronde versloeg hij knap het servicekanon Reilly Opelka, de nummer vijftien van de plaatsingslijst. In ronde drie werd in straight sets gewonnen van de Georgiër Nikoloz Basilasjvili. Door deze prestatie kan de Nederlander al €221.754,- op zijn rekening bijschrijven. Wat Van Rijthoven dus is gelukt in een week in Rosmalen lijkt niets te zijn bij de financiële gevolgen voor hem na het winnen van drie wedstrijden op Wimbledon.

Door het behalen van de vierde ronde heeft Van Rijthoven bij Wimbledon al 221.754 euro omgezet. Tel daarbij zijn inkomsten vanuit de Libema Open op en je komt op 320.334 euro. Vergeleken met zijn behaalde prijzengeld voor het winnen Rosmalen zijn de inkomsten van Van Rijthoven, exclusief eventueel nieuw aangesloten sponsoren, met 300 procent toegenomen.

Is Van Rijthoven 'miljonair' na deze week?

In de vierde ronde van Wimbledon staat Van Rijthoven tegenover de Novak Djokovic. Het zal een hels karwei zijn om die wedstrijd te winnen. De wedkantoren hebben er ook weinig vertrouwen in getuige de odd van 11.00. Gezien zijn vorm van de laatste weken is het echter de vraag wie hem kan stoppen. Van Rijthoven kan na deze week zelfs miljonair zijn door de finale te halen op Wimbledon. Als finalist ben je namelijk al verzekerd van een bedrag van 1.225.484 euro. De uiteindelijke winnaar gaat zelfs naar huis met 2.334.256 euro. De wedkantoren zetten de Nederlander op dit moment op de tiende plaats om het Grand Slam toernooi te winnen en geven zijn winst een odd van 61.00.

In navolging van Tim van Rijthoven kan ook Botic van de Zandschulp zich zaterdag plaatsen voor de achtste finales. Volg de wedstrijd live via deze link.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.