Live Wimbledon | Djokovic maakt einde aan sprookje van Van Rijthoven

Live Wimbledon | Djokovic maakt einde aan sprookje van Van Rijthoven

'Come on Tim' klonk het vrijdag veelvuldig van de tribunes in Londen. Dat is al jaren geleden dat die uitspraak over de banen van The All England Lawn Tennis Club schalde. Publiekslieveling Tim Henman werd op die manier aangemoedigd. Maar nu hebben de Engelsen een nieuwe favoriet omarmt, 'the new Tim darling' uit Nederland. Tim van Rijthoven heeft de harten van vele tennisfans gestolen, maar dat kan zondag bij winst op Djokovic nog krankzinnigere vormen aannemen. De wedstrijd staat als derde ingepland op een volgepakt Centre Court en is uiteraard live te volgen op deze website.

In Nederland heeft het publiek drie weken geleden al kennis gemaakt met Tim van Rijthoven, maar ook in het buitenland is hij groot nieuws. 'Uit het niets is hij één van de beste spelers van het toernooi', aldus de BBC. The Guardian beschrijft het sprookje als een glorieuze reeks van overwinningen die maar door blijft gaat. En voegt daar aan toe 'Nee Tim, je droomt niet'. Het zijn lovende woorden uit de Britse kranten. In The New York Times gaat men nog verder. 'Tennis krijgt weer een sprookje, misschien wel de gekste ooit'. De Amerikaanse krant noemt de prestaties van Van Rijthoven niet absurd, maar de definitie van absurd.

Grote vraag bij iedereen is wat Van Rijthoven kan uitrichten tegen zesvoudig Wimbledon-winnaar Novak Djokovic. Het lijkt een brug te ver, maar in deze grandioze vorm is ook de Serviër te kloppen. In de Servische media wordt er uitgebreid aandacht besteedt aan de prestaties van 25-jarige Roosendaler die het wonder van Nederland wordt genoemd. 'Van Rijthoven is één van de jongens die de sportwereld mooier maakt en hij heeft nu een reële kans om tot de elite van het tennis te behoren', schrijft de Telegraf.

Poll

Zie jij Tim van Rijthoven winnen van Novak Djokovic?

Flink cashen als Van Rijthoven wint

Een overwinning van Van Rijthoven op Djokovic levert je maar liefst 10.00 keer je inzet op. Ook leuk om op in te zetten in de wedoptie dat Van Rijthoven minimaal een set wint. Die odd is 2.75! De wedkantoren laten met die odd zien dat ze er niet van uitgaan dat er een nieuwe stunt gaat komen. Mocht Van Rijthoven winnen van Djokovic dan staat niets hem meer in de weg om voor een absolute stunt te gaan en het toernooi te gaan winnen. Durf jij die voorspelling aan? Dan staat je een odd te wachten van 61.00! Een volgepakt Centre Court zal zondag aan het einde van de middag meermaals het 'Come on Tim' ten gehore brengen. We gaan er goed voor zitten en hopen op een geweldige wedstrijd die uiteraard live te volgen is via deze pagina.

Updates zondag 3 juli 2022

19.21u - Tim van Rijthoven en Novak Djokovic wachten nog op het einde van het duel tussen Jannik Sinner en Carlos Alcaraz. De eerste twee sets gingen simpel naar Sinner, maar set drie is een stuk spannender. Daarin leidt de Spanjaard met 6-5. Zodra deze wedstrijd is afgelopen is het eindelijk de beurt aan Van Rijthoven Djokovic.

19.38u - Het geduld van alle Nederlandse tennisfans wordt op de proef gesteld. Een vierde set volgt namelijk bij Sinner tegen Alcaraz. In het zeer boeiende gevecht tussen de twee toptalenten wint Alcaraz set 3 en daarmee komt hij terug tot 2-1.

20.28u - Jannik Sinner heeft de wedstrijd gewonnen! Tijd voor Van Rijthoven en Djokovic om zich klaar te gaan maken voor hun wedstrijd.

20.49u - Een lichte meerderheid, 51.95%, van de bezoekers van onze website hebben via de poll in dit artikel aangegeven dat ze Tim van Rijthoven zien winnen van Novak Djokovic.

20.57u - Onder luid applaus zijn Van Rijthoven en Djokovic de baan opgekomen. Het dak op het Centre Court is gesloten.

21.13u - De start van Van Rijthoven is ietwat nerveus. De eerste service loopt nog niet lekker en Nederlander maakt teveel onnodige fouten. Daardoor verliest hij zijn eigen opslaggame en pakt Djokovic een 4-1

21.30u - Van Rijthoven begint steeds beter te serveren en sleept zijn eigen servicegames makkelijk binnen. Ook op de opslag van Djokovic heeft de Nederlander zijn kansen gehad, maar nog niet gepakt. Ondanks de ruime voorsprong van de Serviër is het een gelijk opgaande strijd.

21.40u - De eerste set is een prooi voor Novak Djokovic. De Serviër is zeer efficient met het benutten van zijn breakkansen. Van Rijthoven kreeg die ook op de opslag van Djokovic, maar wist ze niet te verzilveren. Ondanks de 6-2 op het scorebord is het een interessant gevecht waarin Van Rijthoven niet onder doet voor de zesvoudig Wimbledon-kampioen.

22.14u - Wat een grandioze zevende game van Tim van Rijthoven. Met een aantal weergaloze punten breakt hij Djokovic.

22.30u - Tim van Rijthoven mag op 5-4 serveren voor setwinst en maakt geen fout. Hij pakt op zeer knappe wijze de tweede set. Het publiek is duidelijk op de hand van de Nederlander die steeds meer in zijn spel begint te komen.

23.02u - Het verlies van de tweede set heeft iets losgemaakt bij Djokovic. In een moordend tempo pakt hij de derde set met maar liefst 6-1.

23.37u - Het avontuur van Tim van Rijthoven op Wimbledon 2022 zit er op. Op het Centre Court bleek Novak Djokovic een onneembare horde. Na een stroeve eerste set kwam Van Rijthoven los in het tweede bedrijf en trok hij die set met weergaloos tennis naar zich toe. Vanaf dat moment ging de knop om bij Djokovic en stond er geen maat meer op de Serviër. De pijp was zichtbaar leeg bij de Nederlander en hij kon in set drie en vier niets meer inbrengen. Het behalen van de achtste finales heeft Van Rijthoven helaas geen punten opgeleverd voor de wereldranglijst. Maar wel een grote status en flink wat prijzengeld, namelijk ruim 220.000 euro!

Alle duels van zondag 3 juli 2022

Wedstrijd
Tim van Rijthoven - Novak Djokovic 10.00 - 1.05
Jannik Sinner - Carlos Alcaraz 3.40 - 1.33
Frances Tiafoe - David Goffin  1.90 - 1.90
Cameron Norrie - Tommy Paul 1.50 - 2.62

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.