Opstelling SC Cambuur - Ajax | Heitinga kiest voor dezelfde elf als tegen Excelsior

Opstelling SC Cambuur - Ajax | Heitinga kiest voor dezelfde elf als tegen Excelsior

Ook de tweede wedstrijd van John Heitinga als interim-trainer van Ajax wordt buitenshuis gespeeld. Zondag om 12.15u staat de wedstrijd tegen SC Cambuur op het programma. De Friezen verkeren in degradatienood en kennen een belabberd seizoen. Thuis tegen Ajax kan het zich echter vaak oprichten, zo laten ook de cijfers van de afgelopen edities zien.

Na de winterstop pakte Cambuur vier belangrijke punten in de uitwedstrijden tegen directe concurrenten FC Groningen en FC Emmen. Alleen ging het in eigen huis mis tegen Fortuna Sittard en Sparta. Beide duels gingen verloren en zodoende staat de ploeg van trainer Sjors Ultee op een zeventiende positie met slechts twaalf behaalde punten in negentien duels. Wat opvalt is het geringe aantal doelpunten dat Cambuur scoort. Elf keer werd het net gevonden dit seizoen en dat zijn toch wel dramatische statistieken die overlegd kunnen worden.

Kijken we naar de afgelopen edities tussen beide ploegen in Friesland dan zien we dat Ajax het altijd lastig heeft in Leeuwarden. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers nipt met 2-3 dankzij een doelpunt in de slotminuten van Ryan Gravenberch. In 2016 was er ook een moeizame 0-1 overwinning in de Eredivisie en in de KNVB Beker ging Ajax in datzelfde jaar zelfs ten onder tegen Cambuur (2-1).

Luxeproblemen voor Heitinga

De supporters van Ajax hebben na de 1-4 overwinning tegen Excelsior weer een sprankje hoop gekregen dat hun ploeg mee kan gaan strijden om de landstitel. De Amsterdammers kunnen dit weekend goede zaken doen en profiteren van het resultaat in de topper tussen Feyenoord en PSV. Heitinga heeft met name in de voorhoede een luxeprobleem. Alle aanvallers zijn fit en dus is het weer de grote vraag wie er dit keer in de spitspositie zal gaan starten.

Opstellingen SC Cambuur en Ajax

Cambuur: Ruiter, Tol, Bergsma, Smand, Van Wermeskerken, Hoedemakers, Van Kaam, Breij, Foor, Bangura, Van der Water

Ajax: Rulli; Rensch, Alvarez, Timber, Wijndal; Klaassen, Taylor, Berghuis; Bergwijn, Tadic, Kudus

Wedtips SC Cambuur - Ajax

Voorspelling Quotering
Over 1.5 goals in de eerste helft 2.20
Ajax scoort minimaal drie doelpunten 2.00
Mohammed Kudus scoort 2.60
Davy Klaassen schiet minimaal één keer op doel 1.72

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.