Deur naar Ajax toch weer open voor Ten Hag? Bayern München zet streep door Nederlander na gevoerde gesprekken

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 23:04
ten hag
Erik ten Hag wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Bayern München, zo schrijft BILD dinsdagavond. De oefenmeester stond in de belangstelling van de recordkampioen van Duitsland, maar na gesprekken tussen de club en het management van Ten Hag is er een streep door de eventuele samenwerking gezet.
Waarom een toekomst voor Ten Hag bij Bayern München er vooralsnog toch niet meer inzit, is nog niet bekend. Maandagavond ging de trainer met zijn Manchester United nog met 4-0 onderuit tegen Crystal Palace. Het zorgt ervoor dat hij na 35 speelrondes op de achtste plek in de Premier League staat met zijn ploeg.
Niet lang geleden werd Ten Hag nog in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax, de club waar hij meerdere landstitels mee wist te veroveren én het tot de halve finale van de Champions League wist te schoppen. Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, zou eerder nog hebben aangegeven op Ten Hag te willen wachten. Contact hadden beide partijen echter nog niet met elkaar, zo gaf de hoofdtrainer zelf aan.
Een overstap voor Ten Hag naar welke club dan ook zou pas ter sprake komen wanneer hij zou moeten vertrekken bij Manchester United. Die club houdt vooralsnog echter vertrouwen in de oefenmeester, al is het nog maar afwachten hoe dat is na de afstraffing tegen het Crystal Palace van onder meer Jaïro Riedewald - voormalig speler van Ajax. Vanwege het vertrouwen dat Ten Hag genoot bij Manchester United besloot de Amsterdamse club echter alvast verder te kijken en hun pijlen te richten op Graham Potter en Francesco Farioli.

Ten Hag onder druk

Na afloop van de wedstrijd tegen Crystal Palace liet Ten Hag zich vol ongenoegen uit over de prestatie van zijn ploeg. 'Dit is duidelijk niet goed genoeg, bij lange na niet. Zo wilden we het niet, dus we zijn teleurgesteld', klonk hij teleurgesteld. 'Zoals we een goal tegen krijgen, terwijl er vijf man staan te verdedigen. Dat kan niet gebeuren, want we hebben de spelers heel duidelijke instructies gegeven hoe ze moesten verdedigen.'
Terwijl meerdere voormalige topvoetballers uit Engeland inmiddels roepen om het ontslag van Ten Hag, is hij bij Bayern München dus niet langer kandidaat om aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De club sprak met het management van Ten Hag, maar die conversaties worden niet voortgezet. Hansi Flick en Robert de Zerbi blijven over als opties voor de topclub.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties