Pogacar kiest eieren voor zijn geld nadat UCI dreigt met diskwalificatie in Giro d'Italia

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 23:26
copyright proshots 25164427
Na dag twee (zondag) van de Giro d'Italia wist torenhoge favoriet Tadej Pogacar zich al in de roze trui te rijden. De prestaties van de Sloveen werden volop geprezen, maar er was een ander onderwerp dat breder werd uitgemeten in de diverse media. Namelijk de kleur van de broek van Pogacar.
Maandag zorgde Pogacar bij de start van de derde etappe voor veel verbazing. De klassementsleider stond daar in zijn roze trui, met eronder een paarse broek. Deze kleur is gekoppeld aan de puntentrui die niet in het bezit is van de renner van UAE Team Emirates. Het was echter een bewuste keuze van de ploeg om deze broek te dragen. 
De Giro-organisatie wil tijdens deze editie het voetbalteam van Torino eren dat 75 jaar geleden om kwam bij een vliegtuigcrash. Torino speelt in de paarse kleuren en daarom zijn deze ook opgenomen in de broek waar zoveel om te doen is. Pogacar zelf vond het wel prima. 'Niet iedereen houdt van de broek, maar ik ben er wel fan van', liet de Sloveen desgevraagd weten.

UCI dreigt met diskwalificatie

De UCI kon er echter niet mee lachen en dreigde de Sloveen te diskwalificeren als hij in de vierde etappe van dinsdag wederom met de paarse broek aan het vertrek zou staan, zo wist Cyclingnews te melden. Dat was het toch allemaal niet waard voor Pogacar. De kopman van UAE Team Emirates besloot om zijn zwarte broek uit de kast te halen en zich daarmee een hoop ellende te besparen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties