Titelfavoriet Brazilië naar huis, Oranje start met Bergwijn

Titelfavoriet Brazilië naar huis, Oranje start met Bergwijn

Steven Bergwijn zal vrijdagavond tegen Argentinië terugkeren in de basisopstelling van Oranje, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. De aanvaller van Ajax kan zich dus klaarmaken voor zijn tweede basisplaats op het toernooi. Naast Bergwijn zullen twee andere Ajacieden ook vanaf het begin meedoen.

In de defensie is er plek voor een tweetal Ajacieden. Centraal achterin kan Jurriën Timber zich weer opmaken voor een basisplaats. Naast hem komen Nathan Aké en Virgil van Dijk te spelen. Daley Blind is de tweede Ajacied in de verdediging. Hij zal beginnen als wingback aan de linkerkant, terwijl Denzel Dumfries aan de rechterkant zal starten. Andries Noppert zal voor de vijfde keer op rij onder de lat beginnen.

Op het middenveld zullen Frenkie de Jong en Marten de Roon een duo vormen. De Jong en De Roon begonnen ook tegen de Verenigde Staten in de basisopstelling. Dit betekent dus dat dit duo ongewijzigd blijft. Voor dit tweetal zal Cody Gakpo komen te staan. De sterspeler van PSV begon tegen Senegal op dezelfde plek, maar in de wedstrijden daarna werd hij door bondscoach Louis van Gaal als spits gebruikt. Dit resulteert echter ook in een plek op de bank voor Davy Klaassen.

Het aanvallende duo wordt gevormd door Memphis Depay en Bergwijn. De aanvallers hebben al meerdere keren aangegeven dat ze het fijn vinden om met elkaar in de punt van de aanval te staan. Van Gaal lijkt hiernaar te hebben geluisterd, want het tweetal mag van begin af aan spelen.

Opstelling Oranje:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, De Roon, Gakpo; Memphis, Bergwijn.

Titelfavoriet Brazilië naar huis

Een enorme stunt vrijdagmiddag in de eerste kwartfinale op het WK voetbal. Dé grote titelkandidaat Brazilië verloor na strafschoppen van Kroatië. De Kroaten nemen het in de halve finale op tegen Nederland of Argentinië.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.