De Jong en Aké missen mogelijk halve finale als Nederland doorgaat

De Jong en Aké missen mogelijk halve finale als Nederland doorgaat

Als Nederland ten koste van Argentinië doorgaat naar de halve finale, speelt het die ronde mogelijk zonder sterspeler Frenkie de Jong. De middenvelder pakte in het gewonnen duel met de Verenigde Staten een gele kaart. Als hij nog een gele kaart pakt, is de Jong geschorst voor de halve finale.

Na twee gele kaarten wordt een speler namelijk geschorst voor de volgende wedstrijd. Na de kwartfinale vervallen de gepakte kaarten, maar als de tweede gele kaart van het toernooi in de kwartfinale gepakt wordt, moet een speler alsnog de halve finale missen. Als Frenkie géén geel pakt tegen Argentinië dan mag hij met een schone lei aan de halve finale beginnen. Zijn gele kaart tegen de Verenigde Staten vervalt dan.

De Jong is niet de enige speler van het Nederlands elftal die op scherp staat. Ook Nathan Aké heeft al een gele kaart achter zijn naam, net als Teun Koopmeiners en Matthijs de Ligt. De twee laatstgenoemden zijn doorgaans wel wisselspelers, dus is het voor bondscoach Louis van Gaal wat minder erg als zij de eventuele halve finale mislopen.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.