Ten Hag krijgt een 1 in de Britse media: 'Zou hier volgend seizoen niet meer moeten zijn'

vrijdag, 05 april 2024 om 10:45
ten hag
Erik ten Hag is weer een stukje dichter bij ontslag na het verlies op bezoek bij Chelsea. De voormalig trainer van Ajax leek afgelopen zaterdag met 0-1 te gaan winnen op bezoek bij Brentford, maar in blessuretijd gaf Manchester United het nog weg. Ook donderdagavond leek United weer eens drie punten bij te kunnen schrijven, maar niets bleek minder waar. De Engelse pers is niet mals voor de Tukker.
United stond na twintig minuten voetballen met 2-0 achter door goals van Chelsea-spelers Conor Gallagher en Cole Palmer. Laatstgenoemde scoorde wederom een penalty. Voor rust kwamen de gasten weer op gelijke hoogte door treffers van Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes. De spelers gingen aan de thee met een 2-2 stand. In de tweede helft besloot Antony een fantastisch balletje buitenkant voet te geven, waardoor Garnacho zijn tweede van de wedstrijd kon maken. Met acht minuten blessuretijd en een 3-2 voorsprong in de 97e minuut leek United te gaan winnen. Totdat Diogo Dalot een strafschop weggaf en Palmer zijn tweede pingel van de avond benutte. Daarna kreeg Chelsea nog een corner en na een afvallende bal schoot Palmer via United-speler Scott McTominay de 4-3 binnen.

Kranten zijn vernietigend

The Telegraph is duidelijk over de slotminuten. 'Wild, gewoon wild. Palmer bezorgde Chelsea een nu al befaamde overwinning, die Manchester United en Ten Hag diep zal schaden.' The Sun heeft medelijden met de Nederlander. 'Chelsea stijgt van de twaalfde naar de tiende plaats, maar de groteske festiviteiten gaven de indruk dat ze zojuist de Champions League hadden bereikt, iets wat ze dit jaar niet zal lukken. Zo groot als de euforie was bij The Blues, zo groot is de schade voor Ten Hag. Voor hem is dit een regelrechte ramp. Zijn ploeg gooide alles weg in de slotminuten.'
The People's Person is werkelijk waar vernietigend en wijst de hoofdschuldige aan: Ten Hag. Ze geven de manager dan ook een 1. 'Waanzin is steeds hetzelfde proberen en dan andere resultaten verwachten. Het is copypaste: geen middenveld, een wedstrijd die meer op basketballen dan voetballen lijkt en blijven hopen op punten door een fout van de tegenstander/individuele kwaliteit. Een zege zou slechts de rotzooi hebben bedekt. Als dit zijn visie is voor United, zou Ten Hag hier volgend seizoen niet meer moeten zijn.' Zondag speelt United thuis tegen koploper Liverpool.