Mislintat schond mondelinge afspraak: 'Dat was wel schrikken'

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 20:58
mislintat
Silvano Vos heeft vrijdag in de podcast Kale & Kokkie een opvallende onthulling gedaan over Sven Mislintat. Volgens de verdedigende middenvelder van Ajax beloofde de toenmalig technisch directeur hem op een gegeven moment in de zomerse transferperiode dat er geen nieuwe middenvelders gehaald zouden worden, maar korte tijd later werd Sivert Mannsverk ineens gepresenteerd in Amsterdam.
'Er werd door Mislintat in een gesprek wel gewoon gezegd dat er geen middenvelder zou komen', zo helpt Vos de twee Ajax-supporters herinneren. 'Maar uiteindelijk werd er nog één middenvelder gehaald. Dus dat eigenlijk. Hij zei dat er geen middenvelder meer zou komen, maar uiteindelijk kwam die er toch. Dat was wel schrikken, natuurlijk. Maar ook al komen er vijf middenvelders, ik moet laten zien dat ik er sta. Ik moet bovendrijven. We kunnen wel in bed gaan huilen dat er nog een middenvelder komt, maar uiteindelijk is het aan mij', zo legt Vos ook de schuld bij zichzelf.
Vos had een lastig seizoen. 'In het begin moest ik wel bij Jong Ajax spelen. En toen mocht ik tegen Olympique Marselle spelen.' In dat duel kreeg Vos in de blessuretijd een rode kaart. 'Dat was mijn eerste wedstrijd in het eerste. En daarna heb ik nog drie of vier keer in de basis gestaan, aldus Vos, die dit seizoen in totaal zeventien keer in actie kwam in Ajax 1. De negentienjarige middenvelder speelde onlangs nog in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Volendam, al viel hij toen in.

Van Kooperen

Met de interesse in en later de komst van Mannsverk haalde Ajax zich vorig jaar de woede van Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van Vos, op zijn hals. Via X wond de vertegenwoordiger er geen doekjes om. 'Ajax opleidingsclub -> koopclub', met een groen vinkje, zo luidde zijn bericht. In de winterse transferperiode werd juist Van Kooperen beschimt omdat hij presenteerde met Jordan Henderson op de presentatiefoto. 'Zal Vos leuk vinden! Heb je je zakcentje weer ontvangen van je koopcluppie? Ongelooflijke hypocriet!', zo luidde een van de berichten op sociale media onder het bericht.
In december verklaarde Van Kooperen overigens zijn frustratie. 'Je handelt weleens uit emotie', zei hij tegen het Parool. 'Wij begeleiden Vos, die uit de eigen jeugd komt. Die ochtend kwam het bericht dat voor zijn positie een nieuwe buitenlandse speler was gekocht, Sivert Mannsverk. Met Sven Mislintat hadden we de afspraak dat er een plan was met Silvano en dat op zijn plek geen nieuwe spelers van buiten zouden komen. We waren onaangenaam verrast dat dit toch gebeurde.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties