Juventus stuurt woedende coach de laan uit: 'Ik zal je oren van je kop scheuren'

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 19:26
allegri
De clubleiding van Juventus heeft Massimiliano Alegri op straat gezet wegens zijn woede-uitbarsting na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen Fiorentina (1-0). Allegri ontving tijdens die wedstrijd een rode kaart en misdroeg zich behoorlijk. 'Zijn gedrag tijdens en na de bekerfinale strookt niet met de waarden van Juventus', zo luidt de reden voor het ontslag dan ook.
Hoewel Allegri's ploeg al in de vierde minuut op voorsprong kwam, was de 56-jarige trainer amper te genieten. Tijdens de wedstrijd had de Italiaan zijn emoties niet onder controle en in blessuretijd kreeg hij een rode kaart wegens commentaar op de arbitrage. Vervolgens deed Allegri woedend zijn jasje uit, smeet het weg, deed zijn stropdas af en trok aan zijn overhemd. Na afloop weigerde hij bovendien om felicitaties te ontvangen van Juventus-directeuren Cristiano Giuntoli en Maurizio Scanavino.
Daarna maakte Allegri het zelfs nog een stuk bonter. Volgens journalist Guido Vaciago van de krant Tuttosport viel de coach hem aan in de catacomben. Volgens Vaciago zei Allegri daarbij het volgende: 'Ik weet waar ik je kan vinden. Ik zal je vinden en de oren van je kop scheuren. Ik zal je vinden en je op je gezicht slaan.'
Door het ontslag komt er voor de tweede keer een einde aan het dienstverband van Allegri bij Juventus. Hij was tussen 2014 en 2019 ook al aan het roer in Turijn. Na een tijdje afwezigheid tekende hij eind mei 2021 weer bij de club. Na bijna exact 3 jaar moet hij nu weer het veld ruimen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties