Oud-Ajacied mag Manchester United alweer verlaten; is er nog interesse vanuit Amsterdam?

Sportnieuws
maandag, 01 april 2024 om 21:36
copyright proshots 24859965
Christian Eriksen mag komend seizoen vertrekken bij Manchester United, zo melden Mirror en The Sun. De oud-Ajacied komt minder en minder in de plannen van Erik ten Hag voor en heeft naar verluidt zijn vertrekwens ingediend bij de club. De middenvelder heeft nog een contract tot 2025 en United zou hem daarom komende zomer willen verkopen.
De inmiddels 32-jarige Deen speelt sinds 2022 in het rood van United. Hij kwam destijds transfervrij over van Brentford. Eriksen speelde na zijn overstap geregeld in het basisteam van Ten Hag. De laatste tijd moet de middenvelder het echter doen met spaarzame invalbeurten. Inmiddels zou Eriksen bij de clubleiding kenbaar hebben gemaakt te willen vertrekken. 'Ik heb met hem (Ten Hag, red.) gesproken over dat ik niet blij ben met de situatie, maar ik ben beschikbaar en dat zal ik altijd zijn voor het team', aldus Eriksen.
Het gebrek aan speeltijd van Eriksen heeft onder meer te maken met de miraculeuze opmars van toptalent Kobbie Mainoo. De achttienjarig middenvelder is ondanks zijn leeftijd niet meer weg te denken uit de basiself van Ten Hag en maakte zelfs zijn debuut voor het nationale team van Engeland in de afgelopen interlandperiode.

Terugkeer Eriksen bij Ajax

Eriksen speelde van 2009 tot en met 2013 bij Ajax. Hij was in die periode goed voor 32 goals en 65 assists in 163 wedstrijden. De Deen werd eerder al gelinkt aan een terugkeer bij zijn oude club. Of Ajax nu weer in de markt is is niet bekend. De marktwaarde van Eriksen wordt geschat op tien miljoen euro.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties