NBA All-Star voor acht wedstrijden geschorst na het zwaaien met wapen en stripclubbezoek

NBA All-Star voor acht wedstrijden geschorst na het zwaaien met wapen en stripclubbezoek

De NBA heeft Ja Morant voor acht wedstrijden geschorst nadat verontrustende beelden van hem naar buiten waren gekomen. De 23-jarige ster van de Memphis Grizzlies, de huidige nummer twee van de Western Conference, was live op Instagram toen hij ineens met een pistool zwaaide. Voor dat incident gebeurde was hij ook al gezien in een stripclub, waar hij naar verluidt een fooi gaf van 50.000 euro.

Morant zal opgelucht ademhalen na het horen van de straf. Als wapengebruik bewezen werd geacht zou hij een schorsing van 50 wedstrijden krijgen. Daar is echter te weinig bewijs voor. Alleen het bezit van een wapen is in de Verenigde Staten niet verboden, dus er komt geen strafrechtelijk onderzoek. De NBA heeft hem wel geschorst voor acht wedstrijden, de federatie gaf aan dat het gedrag van Morant 'schadelijk is voor de competitie'. De schorsing werkt met terugwerkende kracht, wat nog gunstiger is voor de jonge ster.

Omdat zijn club niet blij was met de gebeurtenissen hebben ze Morant de afgelopen zes wedstrijden al aan de kant gehouden, waardoor hij nog maar twee wedstrijden uit hoeft te zitten. Zodoende kan hij aankomende maandag alweer in actie komen in eigen stadion tegen Dallas. Wel loopt de point guard een behoorlijk bedrag aan inkomsten mis, aangezien de NBA bepaald heeft dat hij gedurende de acht wedstrijden schorsing ook geen salaris mag krijgen.

Morant heeft in een verklaring laten weten dat hij spijt heeft en inmiddels hulp heeft gezocht. Hij verklaarde 'te werken aan betere methoden om met stress en mijn algehele welzijn om te gaan.' De Grizzlies verloren zonder hun topspeler drie van de afgelopen zes wedstrijden. Morant staat negende in de ranglijst van alle NBA-spelers die de meeste gemiddelde punten scoorden dit seizoen en hij is by far de meest scorende speler van zijn team. Ook werd hij geselecteerd voor de All-Stars wedstrijd.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties