LeBron James kan vannacht magisch NBA-record verbreken | $92.000 voor een kaartje

LeBron James kan vannacht magisch NBA-record verbreken | $92.000 voor een kaartje

LeBron James is heel dichtbij het magische puntenrecord in de NBA van Kareem Abdul-Jabbar. Dat record staat al sinds 1984 op 38.387 punten, acht maanden voordat James geboren werd. De superster van de Los Angeles Lakers heeft nog 36 punten nodig om topscorer aller tijden van de NBA te worden. Vannacht om 4.00 uur Nederlandse tijd spelen de Lakers in eigen huis tegen Oklahoma City Thunder.

Dat James het record gaat verbreken, is al een tijd duidelijk. Kareem Abdul-Jabbar feliciteerde de 38-jarige small-forward al op 31 december met zowel zijn verjaardag als het aanstaande puntenrecord. "Gefeliciteerd met je verjaardag LeBron. 38 is het nieuwe 38.388." zo luidde zijn tweet, daarmee refererend aan hoeveel punten James in totaal nodig heeft om zich all-time topscorer van de NBA te noemen.

Als je de mogelijk historische wedstrijd bij wilt wonen, moet je een flink bedrag ophoesten. Fans begrijpen dat dit record naast een persoonlijke mijlpaal voor James, ook een significant punt in de geschiedenis van het basketbal gaat worden. Kaartjes worden aangeboden tot $92.000, omgerekend zo'n €85,855,32. Op Ticketmaster kost het duurste front-row ticket overigens $40,000, en hoef je voor minder goede plaatsen niet je hele spaarrekening aan te spreken.

James pakt dit seizoen gemiddeld 30 punten per wedstrijd, waardoor het nog maar de vraag is of hij dinsdagnacht al het record gaat verbreken. In slechts 9 van de 43 wedstrijden scoorde hij meer dan 36 punten of meer. Hij is dit seizoen wel beter op dreef dan zijn gemiddelde over zijn negentien jaar lange loopbaan, met name de laatste maand. Zes van de negen 35+ punt wedstrijden dit seizoen waren in de maand januari. Mocht hij toch tekort komen om het record van Abdul-Jabbar te verbreken krijgt hij donderdagnacht een nieuwe kans.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties