LeBron James verbreekt magisch puntenrecord NBA ondanks elleboog in zijn gezicht

LeBron James verbreekt magisch puntenrecord NBA ondanks elleboog in zijn gezicht

LeBron James heeft vannacht in de wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder het legendarische puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar verbroken. Sinds 1984 stond het record op 38.387 punten, waardoor James nog 36 punten nodig had om het record te verbreken. Dat lukte hem aan het einde van het derde kwart. Direct daarna werd de match stilgelegd bij een stand van 99-104 voor Oklahoma. Uiteindelijk won Oklahoma ook de wedstrijd.

De wedstrijd leek in het begin nog op een nachtmerrie uit te draaien voor James. De small forward kreeg in het eerste kwart de elleboog van de Australiër Josh Giddey recht in het gezicht, waarna hij gedwongen op de bank plaats moest nemen, met een handdoek voor zijn gezicht. Dat kon hem echter niet afstoppen, want kort daarna maakte hij zijn rentree en scoorde hij erop los, met het publiek fanatiek juichend elke keer dat hij de bal aanraakte.

Dat James het puntenrecord in deze wedstrijd verbreekt was vooraf helemaal niet zeker. Pas in 9 van de 43 wedstrijden die de superster dit seizoen speelde haalde hij meer dan 35 punten. Toch werden de kaartjes voor de wedstrijd online voor woekerprijzen aangeboden. James kreeg uiteindelijk nog twee punten erbij, maar het was niet genoeg voor een zege. De Lakers verloren met 130-133, waardoor de play-offs verder uit het zicht raken.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Wedden op NBA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties