Wout van Aert steekt Van Hooydonck meer dan hart onder de riem: 'Voorbeeld in de ploeg'

Wout van Aert steekt Van Hooydonck meer dan hart onder de riem: 'Voorbeeld in de ploeg'

Wout van Aert verloor woensdag in Emmen de strijd om de Europese tijdritkampioenentrui aan de Brit Joshua Tarling, maar belangrijker nog: gedurende de chrono werd bekend dat ploegmaat en vriend Nathan Van Hooydonck na zijn hartprobleem volgend jaar niet meer in het peloton te zien zal zijn.

Bij Van Hooydonck, die vorige week betrokken was bij een auto-ongeluk als gevolg van zijn hartfalen, is dinsdag een defibrillator geplaatst. Bij de Belg werd een afwijking van de hartspier geconstateerd, wat hem bijna fataal werd. Logischerwijs is de hardrijder vanaf volgend seizoen niet meer in het profpeloton te zien. 'Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen. Het gaat nu wel oké met me, maar dat het einde carrière is zal ik nog goed moeten verwerken', liet hij weten in een persbericht van Jumbo-Visma.

Van Aert reageerde na afloop van de EK-tijdrit op het nieuws. 'Het is iemand waar je als renner een huis op kan bouwen. Je kon er altijd volledig op rekenen dat hij zich zou smijten en zijn werk goed zou uitvoeren. Als we ergens in positie moesten zitten, dan zaten we daar vaak met dank aan Nathan. Daarbij was hij een voorbeeld in de ploeg als het ging om hoe je voor je vak moest kunnen leven. Ik kan er niets negatiefs over zeggen, echt niet.'

Van Aert: 'We moeten dankbaar zijn dat Nathan nog een kans krijgt in het leven'

'Hij cijferde zich al-tijd weg voor iemand anders, maar hij had daar vrede mee', vervolgde kopman Van Aert. 'Dat had hij over voor de ploeg en dat was heel knap om te zien, hoe hij overwinningen beleefde voor de ploeg. Stoppen was echter geen keuze: we moeten dankbaar zijn dat hij die waarschuwing heeft kunnen krijgen en dat hij nog een kans krijgt in het leven. Als een defibrillator het hulpmiddel is dat hem een goed leven kan bezorgen, dan moeten we de geneeskundigen dankbaar zijn.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties