'Scouts van Ajax op de tribune voor vier talenten, waaronder gewilde rechtsbuiten'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 18:45
copyright proshots 19880367
Scouts van Ajax zijn dit weekend afgereisd naar Denemarken voor het duel tussen FC Midtjylland en Brondby IF, zo meldt het Deense X-account Danish Scout, dat de Deense competitie op de voet volgt. Er wordt vermoed dat de scouts keken naar vier spelers: Franculino, Dario Osorio, Oliver Sørensen and Yuito Suzuki. Ook scouts van AC Milan en Bayern München waren bij het duel aanwezig.
De scouts zullen behoorlijk waar voor hun geld hebben gekregen. Op Osorio na, die na 66 minuten gewisseld werd, kwamen alle spelers 90 minuten in actie. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor Midtjylland en Franculino en Osorio kwamen tot scoren voor de thuisploeg, terwijl Suzuki voor de uitploeg een assist gaf.
Van deze spelers is Osorio waarschijnlijk het meest interessant. Hij is een razendsnelle Chileense rechtsbuiten van 20 jaar oud, speelde al acht keer voor het nationale elftal, is 1,84 meter lang en kan ook uit de voeten als linksbuiten, linksmidden, rechtsmidden of aanvallende middenvelder, waardoor hij waarschijnlijk ook redelijk wat verdedigende arbeid levert. In 21 wedstrijden voor Midtjylland was hij goed voor 8 doelpunten en 1 assist. Hij is bovendien linksbenig, wat past bij de rechtsbuitens die Ajax de laatste vijf jaar gehad heeft.
Volgens Danish Scout bekeken ook Chelsea, West Ham United, AS Monaco, Olympique Marseille, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg hem eerder al aandachtig. Midtjylland betaalde afgelopen zomer 5,20 miljoen euro voor Osorio, waardoor de Amsterdammers waarschijnlijk redelijk wat moeten betalen om zijn tot 2028 lopende contract af te kopen.
Sørensen is een 22-jarige centrale middenvelder. De Deen debuteerde nog niet voor de nationale ploeg, wel speelde hij al 81 wedstrijden voor Midtjylland, waarin hij 8 keer scoorde en 6 assists gaf. Net als Osorio is hij linksbenig en 1.84 meter lang. Hij kan in geval van nood ook als links of rechtsmidden, verdedigende middenvelder, of elke benodigde verdedigende positie uit de voeten. Zijn marktwaarde is volgens Transfermarkt.nl 2 miljoen euro, en hij ligt nog vast tot 2027.
Suzuki is een Japanse spits. In de laatste zes wedstrijden, die plaatsvonden in de kampioenspoule van Denemarken, was hij goed voor drie doelpunten en vijf assists. De 22-jarige speelt ook vaak in het 4-3-2-1 als één van de twee nummers tien achter de spits. Met een geschatte marktwaarde van 900.000 euro is de 1.75 meter lange rechtspoot het goedkoopst van de vier vermoedelijke transfertargets.
Ten slotte keken de scouts volgens de Deense bron naar Franculino. Hij komt uit Guinee-Bissau, is 1.82 meter lang en is een pure centrumspits. De linkspoot kwam in 29 wedstrijden dit seizoen tot 14 doelpunten en 5 assists. Hij is pas 19 jaar oud en kwam deze zomer transfervrij over van Benfica, waar hij niet door kon breken. Zijn marktwaarde is inmiddels gestegen naar 2,5 miljoen euro.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties