Gigantische vernedering voor Manchester United; laagvlieger draait ploeg van Ten Hag helemaal dol

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 22:52
copyright proshots 25166554
Manchester United is maandagavond in de 36e speelronde van de Premier League tegen een zware nederlaag aangelopen. In de uitwedstrijd tegen de nummer veertien Crystal Palace werd er met maar liefst 4-0 verloren. Een langer verblijf in Manchester voor trainer Erik ten Hag zal door dit resultaat steeds lastiger gaan worden.
Er waren enkele verzachtende omstandigheden voor de Nederlandse coach. Ten Hag miste maar liefst tien spelers, waarvan zeven potentiele basisklanten. Zo moest de Tukker het onder meer doen zonder Harry Maguire, Rafael Varane, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Scott McTominay, Bruno Fernandes en Marcus Rashford. Op de reservebank was er dan ook enkel nog plaats voor zes spelers uit het beloftenelftal.

Dramatische klassering in Premier League

Crystal Palace greep het verzwakte United direct bij de keel en pakte via Michael Olise in de twaalfde minuut al de voorsprong. Deze werd voor rust verdubbeld dankzij een doelpunt van Jean-Philippe Mateta. Ook na de theepauze bleef de thuisploeg doorgaan en scoorde het via Tyrick Mitchell en nogmaals Olise in totaal vier keer. Door de nederlaag is United afgezakt naar de achtste positie en kan het Europees voetbal voor aankomend seizoen met deze klassering vergeten.