Van 'acute buikgriep' herstelde Van Aert was 'volledig van slag' door hartaanval Van Hooydonck

Sportnieuws
dinsdag, 19 september 2023 om 21:34
copyright proshots 20250133
Wout van Aert heeft het naar eigen zeggen even heel moeilijk gehad met het nieuws dat zijn wielervriend Nathan Van Hooydonck een week geleden onwel werd in het verkeer. In gesprek met Sporza vertelt de Belg van Jumbo-Visma dat hij opgelucht is dat het nu beter gaat met zijn collega.
Van Aert en Van Hooydonck zijn op en naast de fiets twee handen op één buik en dus schrok Van Aert enorm toen het nieuws op dinsdag 12 september binnen kwam. 'Ik was volledig van slag. Ik was aan het trainen toen ik het nieuws kreeg. Het voelde alsof ik de hele dag mijn adem heb ingehouden tot het nieuws kwam dat hij ontwaakt was. Het is hard aangekomen', zo klinkt het.
'Het was een grote opluchting, maar er zijn nog heel veel vragen voor hem en voor ons. De eerste uren waren de ergste: je vreesde voor zijn leven en het kwam uit het niets', vervolgt Van Aert, die in zijn tijd bij Veranda's Willems-Crelan afscheid moest nemen van zijn maatje Michael Goolaerts, na een hartaanval in Parijs-Roubaix. Dit keer liep het gelukkig beter af. 'Af en toe hebben we contact. We hebben nog niet echt gebeld, maar hij herstelt goed. Hoe het concreet met hem gaat, dat is iets waar hij of de ploeg over moet communiceren.'

Van Aert kampte na ijzersterke Tour of Britain met buikgriep

Was het de stress? Of de topvorm? Van Aert werd een week geleden ziek, naar eigen zeggen buikgriep. 'Ondertussen voel ik me weer gezond, maar vorige week had ik acute buikgriep. Het was een paar dagen niet zo leuk. Ik heb enkele trainingen moeten schrappen. Ideaal is dat nooit, maar met de Ronde van Groot-Brittannië in mijn benen en met wat extra rust zal ik fris aan de start staan. De laatste twee dagen had ik weer een normaal gevoel en ik hoop dat ik niets verloren ben van mijn vorm', zo maakt hij zich geen zorgen over het EK, waar hij woensdag de tijdrit rijdt en zondag de wegwedstrijd.
Hij hoopt natuurlijk mee te varen op het succes van zijn ploeg Jumbo-Visma. Want de Nederlandse formatie won vijf etappes in de Tour of Britain, maar ging in de Vuelta a España nog een stap verder. Met Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic was het 1-2-3 in het eindklassement. Van Aert heeft ervan genoten. 'Dat maakt je trots, ook al was ik er zelf niet bij. Het is een unieke prestatie. We hebben gewoon laten zien dat samen winnen geen loze spreuk of marketingstunt is. Het is zoals we willen koersen. En Sepp heeft die positie zelf afgedwongen. Ik hoopte zelf ook dat hij zou winnen. Hij verdient het na al dat werk.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties