Voormalig PSV-keeper nadert de dood: 'Ik zal sterven, maar heb een geweldig leven gehad'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 20:22
georg koch
Georg Koch is 52 jaar en heeft in april vorig jaar een verschrikkelijke diagnose gekregen. De oud-doelman van onder meer PSV heeft alvleesklierkanker en heeft niet lang meer te leven. In een interview met het Duitse BILD vertelt Koch over de huidige situatie en zijn laatste wens.
De voormalige keeper toont zich zeer openhartig over zijn zware diagnose. 'Al deze onzin werd ontdekt tijdens een routineonderzoek', begint Koch. 'Ik voelde mij voorheen niet zo lekker en mijn bloedwaarden waren merkbaar slecht. Op een gegeven moment vertelde de dokter me de diagnose en gaf me nog zes maanden. Maar hij had het helemaal mis', zegt Koch: 'Hé dokter, ik ben er nog'.

Einde in zicht

De prognose is echter alsnog rampzalig. 'De ziekte is ongeneeslijk, ik zal sterven. Maar de goede Heer heeft nog niet besloten wanneer hij mij meeneemt. Ik moet in het reine komen met de ziekte. Klagen helpt niet en is nooit mijn ding geweest. Als je op de kankerafdeling van het ziekenhuis bent geweest en je ziet hoeveel ellende er is en dat het ook kleine kinderen treft, dan kan ik het anders zien en tot de conclusie komen: ik heb een geweldig leven gehad.'

Laatste wens

De laatste wens van de oud-doelman is dat hij iedere club waar hij gespeeld heeft wil bezoeken. Dat gaat om de volgende clubs: Fortuna Düsseldorf, Arminia Bielefeld, FC Kaiserslautern, Energie Cottbus , MSV Duisburg, PSV, Dinamo Zagreb en Rapid Wien. De keeper speelde slechts drie maanden voor de huidige landskampioen van Nederland. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties