Zware kluif voor Nederland: slechts 1 van de 12 tegenstanders won van Ecuador

Zware kluif voor Nederland: slechts 1 van de 12 tegenstanders won van Ecuador

Nederland en Ecuador zijn het WK 2022 beide begonnen met een overwinning. Nederland was met 2-0 te sterk voor Senegal en Ecuador versloeg gastland Qatar met dezelfde cijfers. Deze wedstrijd gaat dan ook om de koppositie in groep A. Maar wie maakt daar de meeste kans op?

Nederland was het afgelopen jaar in uitstekende vorm. De ploeg van Louis van Gaal speelde 9 wedstrijden en daarin bleef het ongeslagen (7 gewonnen, 2 gelijk). Het scoorde gemiddeld maar liefst 2.3 goals per wedstrijd en kreeg en 1 per duel tegen. De huidige nummer 8 van de FIFA-wereldranglijst heeft inmiddels ook al drie wedstrijden op rij de nul gehouden.

Ecuador haast onverslaanbaar

Oranje neemt het op tegen de nummer 44 van de wereldranglijst. Een makkie, zou je zeggen, maar niets is minder waar. Het blijkt namelijk ontzettend lastig om te scoren tegen de Ecuadorianen. Ecuador hield namelijk al 7 (!) wedstrijden op rij de nul. Daar staat wel tegenover dat het ook niet vaak scoort (0.75 goal per wedstrijd).

Dat maakt Ecuador een gevaarlijke klant, want van de 12 tegenstanders die Ecuador dit jaar trof, won alleen Paraguay. Landen als Argentinië, Brazilië en Mexico beten zich allemaal stuk op Ecuador. Door het grote aantal gelijke spelen, ligt het winstpercentage van bondscoach Gustafo Alvaro aanzienlijk lager dan dat van Louis van Gaal. Hij won 36% van zijn wedstrijden, terwijl Van Gaal op meer dan het dubbele daarvan zit (75%).

Nederland delft het onderspit

Op dit nog prille WK bleken beide landen wel aan elkaar gewaagd. Nederland (53,3%) en Ecuador (52,9%) hadden nagenoeg evenveel balbezit en hadden beide 3 schoten op doel. Qua nauwkeurige passes legt Nederland het wel af tegen Ecuador. Nederland verstuurde 355 succesvolle passes, terwijl Ecuador op 412 staat. Ook het passnauwkeurigheidspercentage ligt bij Ecuador een paar procent hoger (84,8% om 81,4%)

Wat daarnaast opvalt, is dat de dieptepasses bij Ecuador een stuk secuurder zijn dan bij Nederland. Bij Ecuador kwam 46,2% van de dieptepasses aan en bij Nederland slechts 36,4%. Het aantal aangekomen voorzetten ligt bij beide ploegen rond de 28%.

Eerdere uitslagen Nederland - Ecuador

Nederland en Ecuador stonden in de geschiedenis al twee keer eerder tegenover elkaar, maar nog niet in een officiële wedstrijd. In 2006 won Nederland het oefenduel van Ecuador, terwijl het 8 jaar later 1-1 speelde. 2006 was ook het enige jaar dat Ecuador de knock-outfase van een WK haalde, de andere twee keer bleef het steken in de groepsfase.

Door zijn twee doelpunten tegen Qatar is Enner Valencia nu Ecuadoriaans WK-topscorer allertijden (5 goals). Hij was al algemeen topscorer (nu 37 goals) allertijden voor Ecuador. Met zijn 33 jaar is hij nu ook de oudste doelpuntenmaker voor Ecuador op een WK.

Verhouding Nederland en Ecuador

Op basis van deze statistieken is het begrijpelijk dat de odd van Nederland nog opvallend hoog ligt. Inzetten op Nederland kan je namelijk 1.80 keer je inzet opleveren. De quotering van Ecuador staat op 4.75 en een gelijkspel is 3.50.

Wedtips Nederland - Ecuador

Voorspelling Odd
Beide teams scoren - Nee 1.80
Gakpo maakt de eerste goal 8.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties