Voorbeschouwing WK 2022 | Poule A kent Nederland als topfavoriet, wat kan gastland Qatar?

Voorbeschouwing WK 2022 | Poule A kent Nederland als topfavoriet, wat kan gastland Qatar?

De start van het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar is pas in november, maar toch kijken we regelmatig naar leuke wedopties die door verschillende bookmakers worden aangeboden. De quoteringen zijn in dit stadium op z'n hoogst en dus kan je nu profiteren van een leuk aanbod aan weddenschappen en odds. Wij nemen alvast een kijken wie er per poule favoriet zijn om door te gaan naar de knockout fase. Iedere dag nemen we een poule onder de loep en vandaag is dat de groep waarin het Nederlands elftal in uit komt.

Poule A:

In poule A treffen we het thuisland Qatar aan. Zij werden tijdens de loting gekoppeld aan Nederland, Senegal en Ecuador. De nummers één en twee van iedere poule gaan door naar de knockout fase. Nederland is de grote favoriet bij de bookmakers om de poule te winnen gevolgd door Senegal en Ecuador. De kansen voor Qatar worden zeer laag ingeschat. Het is een mooie poule waar Nederland in terecht is gekomen. Alle vier de landen zijn afkomstig van een ander continent en dat maakt het ook lastig in te schatten wat de verhoudingen zijn, omdat de ploegen elkaar niet vaak getroffen hebben.

Het moge duidelijk zijn dat Nederland de beste papieren heeft om de poule te winnen. Het zullen geen gemakkelijke wedstrijden worden voor het Nederlands elftal, maar de kwaliteiten zijn vele malen groter dan de tegenstanders in de poule. Ecuador heeft een zeer goede kwalificatiereeks achter de rug in Zuid-Amerika. Het hield onder meer Brazilië en Argentinië op een gelijkspel een eindigde knap vierde in de poule achter de twee zojuist genoemde landen en nummer drie Uruguay.

Van Senegal weten we dat ze de Africa Cup van 2022 hebben gewonnen en in een rechtstreeks gevecht Egypte elimineerden en zodoende het WK wisten te behalen. Het is een fysiek sterk elftal dat haar wedstrijden veelal met minieme scores over de streep weet te trekken. Achter Nederland zal het een spannende strijd worden wie als tweede door zal gaan.

Qatar outsider in poule A | 7x je inzet terug bij plaatsing achtste finales

Tot slot kijken we nog kort naar Qatar. De nummer 49 van de wereld krijgt weinig kansen toegedicht door de bookmakers getuige de odd van 7.00 bij plaatsing voor de knock-outfase. In de selectie treffen we geen bekende namen aan. Als we kijken naar de resultaten van de afgelopen maanden dan zitten daar een aantal opvallende uitslagen tussen. Qatar oefende onder meer tegen Servië, Ierland en Portugal en alle drie die duels gingen ruimschoots verloren en bovendien wist men in die duels niet te scoren. Dat kaliber tegenstander is dus een maatje te groot voor het gastland.

Meer aansprekende resultaten boekte het op de Arab Cup eind 2021. Het won van landen als Oman, Iraq, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. In de halve finales verloor het met 1-2 van Algerije en voor de strijd om de derde plek won het na penalty's van Egypte. Qatar zal de strijd aan moeten gaan met het fysiek sterke Senegal en Ecuador. De kansen worden niet hoog ingeschat voor Qatar, maar het zal niet het eerste land zijn dat weet te stunten op een WK op eigen bodem.

Land Eindigt bij eerste twee in de poulefase
Nederland (8) 1.10
Senegal (18) 1.72
Ecuador (44) 2.00
Qatar (49) 7.00

() tussen haakjes staat vermeld wat de positie van het desbetreffende land is op de FIFA-ranking per 23 september 2022.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Poll

Welke 2 landen uit poule A zie jij doorgaan naar de volgende ronde?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.