WK 2022 | Poule D uitgelicht waarin onder meer Frankrijk en Denemarken uitkomen

WK 2022 | Poule D uitgelicht waarin onder meer Frankrijk en Denemarken uitkomen

Het WK voetbal 2022 gaat op 20 november van start met de openingswedstrijden tussen gastland Qatar en Ecuador. 32 landen nemen deel aan het mondiale toernooi in het omstreden Qatar. Wij bekijken wie er per poule favoriet is om door de stoten naar de achtste finales.

Poule D:

In poule D was het net als in poule B nog niet helemaal duidelijk hoe de samenstelling van de groep eruit zou gaan zien op het moment van loten. Er ontbrak nog één land en die moest komen uit de play-off wedstrijden waarin allereerst Australië en de Verenigde Arabische Emiraten het tegen elkaar op namen. Die wedstrijd werd gewonnen door de Australiërs die daardoor een finalewedstrijd moesten spelen tegen Peru. Een bloedstollende penalty shootout moest de beslissing gaan brengen wie het felbegeerde WK-ticket ging bemachtigen. Het was uiteindelijk Australië dat het hoofd het meest koel kon houden en zich plaatste voor het WK in Qatar.

Regerend wereldkampioen Frankrijk is ook deze editie weer één van de grote kanshebbers voor de eindzege. De Fransen plaatsten zich zeer eenvoudig als winnaar van hun kwalificatiepoule voor de eindronde in Qatar. Er werd geen enkele wedstrijd verloren en op de automatische piloot werden de Fransen eerste. Tevens wonnen ze dit jaar de Nations League door onder andere in de halve finale België te verslaan en in de finale te winnen van Spanje.

Kijkend naar de selectie dan kunnen we alleen maar smullen van al die grote namen en dat niet alleen, want de Fransen spelen simpelweg leuk, attractief aanvallend voetbal. In de poulefase is Denemarken de enige tegenstander van formaat. Op het WK van 2018 troffen de beide landen elkaar ook in de groepsfase en toen eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Voor ons is Frankrijk, samen met Brazilië, de grote favoriet voor het winnen van het WK. Hier staat een leuke quotering tegenover van 6.50.

Geliefd Denemarken met Eriksen actief in Qatar

Het EK van 2021 ligt nog niet zo ver achter ons. Denkend aan dat eindtoernooi schiet iedere voetballiefhebber maar één beeld te binnen. En dat is de hartstilstand die Christian Eriksen kreeg in het duel van Denemarken met Finland. De harten van over de hele wereld werden veroverd door de manier waarop de Denen met dit drama om zijn gegaan. Nadat er al snel positieve signalen kwamen over de gezondheidstoestand van hun ploeggenoot ging de knop, hoe moeilijk dat ook is, om en werd de poulefase op indrukwekkende wijze overleefd. De Denen plaatsten zich zelfs voor de halve finales waar Engeland na verlenging het sprookje ten einde maakte.

Diezelfde Eriksen is weer helemaal terug en dat hebben we gezien in de wedstrijden die hij tot nu toe heeft gespeeld voor het Deense nationale team, maar ook voor zijn club Brentford. Inmiddels heeft Eriksen een prachtige transfer naar Manchester United weten te verdienen. Denemarken is een vechtmachine geworden waar weinig tegenstanders tegen willen spelen. In iedere linie heeft het team kwaliteiten, maar tegen de grote landen komt men vaak net tekort. Wij zien de Denen de poulefase overleven en daar staat een quotering tegenover van 1.57.

Tunesië de grote onbekende

Op een Wereldkampioenschap tref je landen aan waar je soms weinig van weet. Tunesië is zo'n land. Het merendeel van de selectie speelt in de eigen Tunesische competitie en in het Midden-Oosten. Een aantal spelers komen uit voor kleine clubs in Europa. Op het middenveld van Tunesië loopt een zeer getalenteerde speler rond, maar een basisplaats is nog ver weg voor Hannibal Mejbri. De 19-jarige speler van Manchester United mocht vorig seizoen eenmaal invallen in de hoofdmacht van United tijdens een Premier League wedstrijd en mocht opdraven in een aantal League Cup wedstrijden.

Tunesië heeft zich geplaatst voor het WK door allereerst een poule te overleven met Guinea, Zambia en Mauritania. Vervolgens werd in een rechtstreeks gevecht met Mali het WK-ticket veilig gesteld. Op bezoek bij Mali werd met 0-1 gewonnen en in eigen huis werd op typisch Afrikaanse wijze een 0-0 behaald. Het is een team wat het moet hebben van de vechtlust en de verdedigende kwaliteiten. Maar met tegenstanders als Frankrijk en Denemarken is een ronde verder komen een hele lastige opgave voor de Tunesiërs.

Land Eindigt bij eerste twee in de poulefase
Frankrijk (3) 1.08
Denemarken (11) 1.57
Tunesië (35) 3.50
Australië (42) 3.25

() tussen haakjes staat vermeld wat de positie van het desbetreffende land is op de FIFA-ranking per 23 juni 2022.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Poll

Is titelverdediger Frankrijk in jouw ogen de grote favoriet voor de eindzege?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties