Voorbeschouwing Frankrijk - Denemarken | Kan de titelverdediger opnieuw indruk maken?

Voorbeschouwing Frankrijk - Denemarken | Kan de titelverdediger opnieuw indruk maken?

Dag zeven van het WK in Qatar en het is eindelijk zover: de eerste echte topper staat op het programma. Met Frankrijk tegen Denemarken staat er een duel op het programma tussen de wereldkampioen van vier jaar geleden, tegen een halvefinalist van het afgelopen EK. Door het gelijke spel tegen Tunesië, hoopt Denemarken vurig op een goed resultaat tegen Frankrijk. Maar hoe reëel is dat?

Voor het eerst dit WK staan er twee ploegen uit de top-10 van de FIFA-wereldranglijst tegenover elkaar. Frankrijk staat momenteel op de vierde plek, terwijl Denemarken de tiende plaats bezet. Beide landen speelden afgelopen jaar exact 9 wedstrijden, waardoor hun resultaten goed te vergelijken zijn. Frankrijk won er 4 van de 9 en verloor er 3. Denemarken deed dat beter, zij wonnen er 5 en verloren er ook 3.

Omgerekend naar punten, betekent dat dat Frankrijk 1.6 punt pakt per duel en Denemarken 1.8. Wel vindt Frankrijk makkelijker het net. Zij scoren gemiddeld 1.8 keer per wedstrijd en Denemarken 1.6 keer. Denemarken krijgt er dan weer minder tegen (0.8 om 1.0).

Grote kansen Frankrijk

Beide ploegen hadden in hun openingswedstrijd veelvuldig de bal (rond de 62%). Frankrijk was echter wat nauwkeuriger in de passing, met een geslaagdheidspercentage van 89,3%. Alleen Spanje en Engeland deden dat beter. Denemarken stond op 84,2%. Frankrijk kon dat balbezit ook nog eens beter omzetten in kansen. Frankrijk creëerde van alle landen namelijk de meeste 100% kansen (8). Dat is aanzienlijk meer dan de nummers 2 op die lijst, die maar 3 100% kansen creëerden.

Daar staat wel tegenover dat Frankrijk ook de meeste 100% kansen miste (4). Wat daarnaast opvalt, is dat Frankrijk veel op de voorzet speelt. Het gaf van alle ploegen ruim de meeste aangekomen voorzetten, namelijk 14, terwijl de nummer 2 op deze lijst er 9 gaf. Daarmee kwam maar liefst 51,9% van de voorzetten aan, het hoogste percentage van alle landen. Denemarken blinkt dan weer uit in het hoog druk zetten. Zij veroverden het vaakst van alle WK-landen de bal bij de zestien van de tegenstander (9 keer).

Welke tactiek breekt potten?

Maar welke tactiek sorteert meer effect? Als we de statistieken naast elkaar leggen, blijkt de Deense bondscoach Kasper Hjulmand een iets hoger winstpercentage te hebben. Hij won namelijk 66% van zijn wedstrijden, terwijl de langst zittende bondscoach van dit WK Didier Deschamps 64% van zijn duels won met Frankrijk.

In totaal stonden Frankrijk en Denemarken wel 18 keer eerder tegenover elkaar. De landen hielden elkaar precies in evenwicht: 8 keer won Frankrijk, 8 keer Denemarken. Op WK’s troffen ze elkaar 3 keer eerder en ook hier waren Frankrijk en Denemarken in balans (1x Frankrijk, 1x gelijkspel, 1x Denemarken).

Verhouding Frankrijk en Denemarken

Op basis van deze cijfers heeft Denemarken dus een klein voordeel ten opzichte van Frankrijk. Dat is echter niet terug te zien in de quoteringen. Wellicht is dit wel dé kans om een beredeneerd gokje te wagen op Denemarken, dat op 4.33 staat. Of ga je toch veilig voor de huidige wereldkampioen Frankrijk, voor 1.83?

Wedtips Frankrijk - Denemarken

Voorspelling Odd
Frankrijk wint beide helften 6.50
Frankrijk wint na achterstand 9.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.