Update | Hedwiges Maduro gaat Ajax verlaten en wordt hoofdtrainer van Almere City

Sportnieuws
vrijdag, 26 april 2024 om 13:45
hedwiges maduro
Hedwiges Maduro lijkt te gaan vertrekken bij Ajax, zo meldt Voetbal International. De assistent-trainer is de belangrijkste kandidaat om de trainersfunctie bij Almere City te gaan bekleden. De huidige trainer van Almere City, Alex Pastoor, vertrekt na dit seizoen bij de club. Almere City is met Ajax in gesprek over de voorwaarden voor het loslaten van Maduro.
Nadat bekend werd dat Alex Pastoor Almere City ging verlaten na dit seizoen, ging de club met meerdere kandidaten in gesprek. Zo werd er met Rick Kruys gesproken, maar die is inmiddels alweer van de lijst met kandidaten verdwenen. Almere City wil nu vol voor Maduro gaan als hoofdtrainer van de club. De gesprekken tussen Ajax en Almere City lopen, maar er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat het daadwerkelijk rond is.
Maduro had ook opties om verder te gaan bij Ajax. Hij kon namelijk aan de slag als hoofdtrainer van Jong Ajax. De oud-prof geeft de voorkeur aan het op eigen benen staan in de Eredivisie, dat kan nu bij Almere City. Afgelopen zomer kwam Maduro nog over van Almere City om als assistent-trainer van Maurice Steijn aan de slag te gaan bij Ajax.

Maduro was kort interim-coach

Na het ontslag van Steijn was Maduro kort de interim-coach, hij coachte destijds de wedstrijden tegen PSV in Eindhoven (5-2) en tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League (2-0). Beide wedstrijden gingen verloren. Vervolgens werd hij een van de assistenten van John van 't Schip. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot medio 2026.
Maduro speelde in totaal 107 wedstrijden voor Ajax waarna hij een mooie carrière tegemoet ging. In 2018 zette hij een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, waarna hij aan de slag ging als trainer. Zo was hij assistent-trainer bij verschillende jeugdteams van Oranje en was hij coach van de belofteploeg van Almere City. Vervolgens werd hij bij het eerste elftal van Almere City gehaald om assistent te worden van Alex Pastoor. Nu kan hij hem opvolgen bij zijn oude club. Eerder leek het er nog op dat Maduro niet in beeld meer was als mogelijke hoofdtrainer.

Update | 13.45u 

Hedwiges Maduro gaat succestrainer Alex Pastoor opvolgen bij Almere City FC, dat schrijft De Telegraaf vrijdagmiddag. De coach werd vorig jaar met veel bombarie binnen gehaald bij Ajax en keert de Amsterdammers na een jaar werk alweer de rug toe. Maduro is een korte tijd interim-trainer geweest na het ontslag van Maurice Steijn, ook kreeg hij de leiding over Jong Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2). Almere City lijkt zo goed als zeker in de Eredivisie te blijven.
© Gedeeltelijk: Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties