Voetbal om van te huilen, maar toch krijgt Oranje de stempel van titelkandidaat

Voetbal om van te huilen, maar toch krijgt Oranje de stempel van titelkandidaat

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinale van het WK voetbal 2022. Plaatsing voor deze ronde lag geheel in de lijn der verwachtingen. Met slechts één helft goed voetbal zijn de diverse analisten in Nederland nog niet onder de indruk van het spel van Oranje. In het buitenland kijkt men hier echter anders tegenaan en heeft het de ploeg van bondscoach Louis van Gaal gebombardeerd tot WK-favoriet.

Het Duitse Bild heeft de kater van de uitschakeling van het eigen nationale team blijkbaar goed verwerkt. Het was lovend over de prestaties van het Nederlands elftal. 'Het mooiste doelpunt op dit WK', zo noemde men de 1-0 van Nederland tegen de Verenigde Staten. 'Nederland is al negentien duels ongeslagen onder leiding van het feestbeest Louis van Gaal en absoluut kandidaat voor de wereldtitel.' Van Gaal ging viraal in de Duitse media met de kus op de wang van Dumfries en de feestende aankomst in het spelershotel.

Nog een land in mineur, België, had louter positieve kritieken op Oranje. 'Nederland mag dromen van de wereldtitel. Na de openingsgoal nam Oranje het commando over en wiegde het de Amerikanen in slaap', aldus Het Laatste Nieuws dat ook begint met de feestende beelden bij aankomst in het hotel. De analisten bij de BBC waren eensgezind en roemden voornamelijk de verdediging die absolute wereldtop wordt genoemd. Vrijdag wacht Argentinië in de kwartfinale. Een zege van Oranje in dat duel levert je maar liefst 3.50 keer je inzet op.

Analisten in Nederland kritisch op Oranje

De analisten van de NOS waren niet te spreken over het spel van het Nederlands elftal in de eerste helft tegen de Verenigde Staten. Ondanks de 2-0 voorsprong halverwege waren Marco van Basten en Rafael van der Vaart niet blij met het vertoonde spel. 'Als voetballiefhebber vroeg ik me af: waar zit ik naar te kijken? De aftrap in de eerste seconde ging meteen naar de keeper. We stonden stil en dat was 45 minuten zo. Er was geen initiatief. Twee geweldige aanvallen, maar de rest was echt om te huilen', aldus San Marco die bijval kreeg van Van der Vaart. 'Als Amerika de bal heeft, blijven wij gewoon in het zestienmetergebied staan en wachten. Ik denk dat Frenkie de Jong het liefst in zijn hotelkamer had gezeten nu.'

Zie jij het Nederlands elftal wereldkampioen worden? Dan wordt een gokje beloond met 15 keer je inzet!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.