Live tennis | Djokovic maakt gehakt van Rublev en bereikt halve finale Australian Open

Live tennis | Djokovic maakt gehakt van Rublev en bereikt halve finale Australian Open

Na de tweede ronde bestond er grote twijfel of Novak Djokovic nog wel verder kon spelen op de Australian Open door een hamstringblessure. De Serviër gaf zelf aan dat het lot in handen lag van God. Zijn gebeden hebben blijkbaar geholpen, want in de derde en vierde ronde walste Djokovic over zijn opponenten heen. En dat zaait twijfel bij veel mensen. Djokovic zelf is niet blij met de kritiek. 'Andere spelers worden als slachtoffer betiteld. Ik zou het faken, heel interessant', aldus de tennisser tegenover de Servische media.

Grigor Dimitrov dacht in de derde ronde een kansje te maken tegen een gehavende Djokovic. Echter kwam de Bulgaar van een koude kermis thuis en verloor hij in straight sets. Diezelfde gedachte had de thuisspelende Alex de Minaur in ronde vier. Zijn hoop werd aan diggelen geslagen door Djokovic en niet zo'n beetje ook. De Minaur pakte slechts vijf games. Veel media, maar ook oud-tennissers twijfelen over de fysieke gesteldheid van de Serviër. Boris Becker is de oud-coach van Djokovic en weet uit ervaring hoe hij een tegenstander kan bespelen. 'Soms lijkt het erop dat hij bluft of dat hij een wedstrijd niet kan afmaken. Je leeft dan tussen hoop en vrees. Dat maakt het ook voor de tegenstander lastig', aldus de Duitser die na zijn vrijlating uit de gevangenis weer zijn werk als analist heeft opgepakt.

Voormalig tennisser en analist Todd Woodbridge vindt dat Djokovic handig met de situatie omgaat. 'Dit is Novak. Hij doet dit om zoveel mogelijk energie in zijn wedstrijden te kunnen stoppen', zegt de Australiër. Djokovic zelf is niet blij met de verschillende reacties. 'Laat iedereen maar twijfelen. Alleen mijn blessures worden in twijfel getrokken. Maar ik hoef niets meer te bewijzen. Ik ben eraan gewend hoe ik word benaderd en dat geeft mij alleen maar extra motivatie. Dus ik wil ze bedanken ervoor', aldus een geïrriteerde Djokovic die woensdag in de kwartfinale speelt tegen de Rus Andrej Rublev.

Kan Rublev Djokovic een halt toeroepen?

Tommy Paul heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. In een Amerikaans onderonsje was de nummer 35 van de wereld met 7-6 6-3 5-7 6-4 te sterk voor Ben Shelton. Novak Djokovic speelt om 09.30u tegen Andrey Rublev. De Rus is een niet de onderschatten opponent en won in 2022 al eens van de Serviër in de finale van het ATP-toernooi in Belgrado. De wedkantoren voorzien geen nieuwe stunt getuige de odd van 6.00 voor een zege van Rublev en 1.13 voor Djokovic. Het duel is live te volgen via de widget onderaan dit artikel

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.