Van Hanegem vreest niet voor wanorde na verwacht vertrek Slot: 'Kom op nou'

Sportnieuws
vrijdag, 26 april 2024 om 17:02
copyright proshots 6261699
Willem van Hanegem heeft in de wekelijkse Willem & Wessel-podcast zijn licht laten schijnen over het verwachte vertrek van Arne Slot bij Feyenoord. Volgens het nuchtere clubicoon hoeven de Rotterdammers echt niet te wanhopen nu de oefenmeester een forse stap hogerop kan zetten. Wie zijn opvolger moet worden? Daar heeft De Kromme ook wel een antwoord op, maar de actualiteit was hem inmiddels alweer te snel af...
Van Hanegem wordt vrijdagmiddag geconfronteerd met een weemoedige Wessel Penning (nieuwschef AD, red.), die het erg vindt dat Arne Slot vrijwel zeker naar Liverpool vertrekt. 'Kom op nou', is De Kromme nuchterder. 'Ik heb ook genoten, maar ik heb ook wel eens gekeken dat ik dacht, waar zit ik nu weer naar te kijken (...) de club scheidt er toch niet mee uit?' De oud-voetballer is trots dat Slot de aandacht van zo'n grote club ('een club waarvan je denkt: ja!') heeft kunnen trekken. Voor wanorde hoeven de Rotterdammers wat hem betreft echt niet direct te vrezen. 'Ik slaap prima hoor'.

Streep door de rekening

Volgens Van Hanegem kan Feyenoord counteren door zich op Joseph Oosting te richten, maar daarin is de actualiteit hem toch iets te snel af: kort na de opnamesessie is namelijk bekend geworden dat de Twente-trainer zijn contract met nog eens een jaar heeft opgewaardeerd. Niet getreurd voor de analist: Wessel brengt in de aflevering nog maar eens ragfijn in herinnering dat Van Hanegem trainers over het algemeen 'toch niet zo belangrijk' vindt.

Mindere wedstrijden

Terugblikkend is Van Hanegem zeer positief over wat Slot heeft neergezet, maar zag hij vooral dit seizoen wel een bescheiden neerwaartse spiraal. 'Het eerste jaar was erg goed, erg mooi om te zien. Het tweede jaar word je kampioen, met vlagen ook goed, maar dit jaar hebben we toch wedstrijden gezien gezien waarvan ik dacht van, hee.' Toch kan het altijd erger, meent de Utrechter. 'Ajax had gewoon van Excelsior moeten verliezen'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties