šŸŽ„ [Video] 'Onvolwassen en egoĆÆstische' Dest biedt excuses aan aan Amerikaanse teamgenoten

šŸŽ„ [Video] 'Onvolwassen en egoĆÆstische' Dest biedt excuses aan aan Amerikaanse teamgenoten

SergiƱo Dest heeft een negatieve hoofdrol opgeƫist in de tweede kwartfinalewedstrijd van de Noord-Amerikaanse Nations League. De back van PSV verzorgde eerst een assist voor de openingstreffer, maar kreeg een kwartier later een domme rode kaart. Mede daardoor verloor de Verenigde Staten met 2-1 van Trinidad & Tobago. De VS gaat wel een ronde verder omdat de eerste wedstrijd met 3-0 werd gewonnen.

In de heenwedstrijd ging alle aandacht naar de andere PSV'er: Ricardo Pepi. De spits kreeg vanwege zijn goede optreden deze keer een basisplaats. Helaas voor Pepi lukte het hem vannacht niet om te scoren. Dit heeft zeker te maken met het feit dat Dest vijf minuten voor rust van het veld werd gestuurd. De oud-Ajacied kreeg snel achter elkaar twee keer een gele kaart. De eerste prent kreeg Dest nadat hij de bal woedend wegtrapte omdat de scheidsrechter volgens hem onterecht een ingooi aan Trinidad en Tobago gaf. Als reactie hierop riep hij iets naar de scheidsrechter wat hem zijn tweede gele kaart opleverde.

Een aantal teamgenoten waren natuurlijk niet blij met de actie van Dest en lieten dat ook aan hem blijken. Onder anderen doelman Matt Turner en Tim Ream uitten hun frustratie richting de back. Even daarvoor zag alles er nog anders uit voor de VS en Dest. Antonee Robinson kopte de 0-1 binnen uit een voorzet van Dest. In de tweede helft wist mede door een man meer het alsnog om te draaien. Reon Moore en Alvin John Jones scoorden voor Trinidad & Tobago. Het was echter niet genoeg om door te gaan. Ook Panama staat in de halve finale. Het won thuis met 3-1 van Costa Rica. Uit was er al met 0-3 gewonnen.

Excuses Dest

Dest heeft inmiddels op Instagram zijn excuses aangeboden. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, staf, fans en het hele land voor mijn gedrag. Het was onacceptabel, egoĆÆstisch en onvolwassen. Ik heb mijn team in de steek gelaten! Het is iets waarvan ik moet leren, en het zal niet meer gebeuren.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties