Reiziger woest op Jong Oranje: 'Je kunt plannen maken, maar als je geen duels wint maakt een plan niet uit'

dinsdag, 21 november 2023 om 9:00
reiziger
Jong Oranje is nog altijd foutloos in de EK-kwalificatie. Jong Zweden werd met 2-4 verslagen door doelpunten van Sontje Hansen, Ruben van Bommel (2x) en Noah Ohio. Bondscoach Michael Reiziger is verheugd over de overwinning, maar sprak zijn team in de rust streng toe.
In de openingsfase van de wedstrijd was Zweden gevaarlijker. Vitesse-speler Joel Voelkerling Persson zag in de negende minuut zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Na een goede kans voor spits Emanuel Emegha, die Ohio verving in de spits, was het aan de andere kant wel raak. Sebastian Nanasi profiteerde van een fout van Hansen en schoot via keeper Calvin Raatsie en verdediger Finn van Breemen de bal in het doel. Zweden kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want een minuut later maakte Hansen zijn fout goed en scoorde de 1-1.
In de tweede helft nam Nederland voor het eerst de leiding. Youri Regeer raakte de paal, en vervolgens was het Van Bommel die de rebound beheerst achter doelman Oliver Dovin in het doel schoot. In blessuretijd profiteerde Ohio van de ruimte die Zweden moest toestaan en vergrootte de marge naar 1-3. Vervolgens bracht Joakim Persson de spanning kort terug in de wedstrijd door te scoren. Dit duurde echter niet lang, want in de 97e minuut maakte Van Bommel zijn tweede goal van de wedstrijd en bepaalde zo de eindstand.

Reiziger gaf donderspeech in de rust

Reiziger liet zich nadrukkelijk gelden in de rust en gaf aan niet tevreden te zijn met het vertoonde spel in de eerste helft. Ohio erkent dat de bondscoach harde woorden gebruikte in de rust. 'Dat is de kracht van de trainer,' vertelde de spits aan ESPN. 'Voor de camera moet je de spelers beschermen; wanneer het nodig is, zien we de andere kant van hem.'
'Daarom is hij zo'n goede trainer, en daarom hebben we tot nu toe elke wedstrijd gewonnen. We weten wat hij kan als trainer en hij weet wat wij kunnen en wanneer hij ons die push moet geven. Dat heeft hij gedaan en daarna hebben we drie mooie goals gemaakt,' aldus Ohio.
Reiziger verscheen ook voor de camera en gaf toe dat hij 'aardig geïrriteerd' was. 'Je kunt plannen maken, maar als je geen duels wint en je gaat niet rennen, maakt een plan niet uit. Het basisprincipe van voetbal is rennen; anders kom je nergens. Daar was ik wel heel pissig over. Daarna hebben we het rechtgezet en wonnen we de duels. Dan krijg je de overhand en speel je makkelijker en ga je scoren. Kwaad worden is overdreven, maar ik heb ze wakker geschud, laten we het zo zeggen.'