Blunderende stadionspeaker Roda trekt boetekleed niet aan: 'Het internet was slecht'

Sportnieuws
zaterdag, 04 mei 2024 om 13:25
roda jc
Het was een bizarre gewaarwording na afloop van Roda JC tegen Cambuur. Na het laatste fluitsignaal bestormden de fans uitzinnig het veld, omdat de 2-0 zege genoeg leek om te promoveren naar de Eredivisie. Het feest werd verstomd door de late gelijkmaker van FC Groningen tegen Telstar, maar barstte weer los toen de stadionspeaker omriep dat Telstar 2-1 had gewonnen, wat achteraf totaal niet klopte. Wim Frijns, stadionspeaker van dienst, deed na afloop voor de camera van de NOS zijn verhaal.
Toen fans van Roda voor de eerste keer feestvierden, was FC Groningen nog bezig, met een 0-1 achterstand tegen Telstar. Door een doelpunt diep in de blessuretijd ging het feest in Kerkrade niet door, maar dankzij een blunder van de stadionspeaker kwamen ze daar pas minuten later achter. Terwijl de sfeer op het veld bedrukt werd en men de late gelijkmaker in de gaten kreeg, riep Frijns namelijk om dat Telstar toch nog 2-1 had gewonnen.
Het zal wellicht de allereerste keer zijn geweest dat een omroeper na afloop voor de camera's verscheen, maar Frijns blijft er luchtig onder. 'Miscommunicatie', zo duidt hij de oorzaak van de blunder. 'Iemand zei tegen mij: Wim, het is toch 2-1 geworden. Ik zou niet durven zeggen wie dat zei. Er waren duizenden mensen op het veld. Het stadion ontplofte. Alles kwam naar buiten.' Frijns kon de informatie van degene die hem zei dat het 2-1 geworden was niet verifiëren. 'Het internet is heel slecht op het veld.'
Frijns riep daarna weer om dat het doelpunt afgekeurd was, maar uiteindelijk bleek dat er helemaal geen doelpunt gevallen is. De omroeper vind dat hij geen blaam treft. 'Ik moet het ook doen met de informatie die ik op dat moment binnenkrijg. Niemand is perfect.' Is dit het gekste dat hem in zijn lange carrière is overkomen? Dat niet bepaald. 'Ach er is zoveel gebeurd. Dit was eigenlijk een hele normale werkdag', zo sluit hij af.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties