Derksen velt oordeel over EK-kansen middenvelder: 'Koeman kan niet meer om hem heen'

Sportnieuws
zaterdag, 04 mei 2024 om 13:01
copyright proshots 24815259
Bij Vandaag Inside is er vrijdagavond gepraat over Teun Koopmeiners. De middenvelder presteert dit seizoen uitstekend bij Atalanta en wordt gelinkt aan Italiaanse en Engelse topclubs. Desondanks lijkt hij nog niet zeker van een plaats in de EK-selectie van Ronald Koeman.
Johan Derksen stipt de enorme ontwikkeling aan die Koopmeiners heeft gemaakt sinds hij van AZ naar Atalanta ging. 'Het is voor mij een grote verrassing dat hij zich meteen aangepast heeft aan het niveau. Ik vond het een beetje een speler die de duels ontliep, met een fluwelen techniek en een mooie trap, die een beetje de duels ontliep. Ik dacht als hij daar onder druk komt te staan wil ik nog weleens zien of hij het redt. Maar hij redt het moeiteloos. Hij doet het hartstikke goed.'
Hélène Hendriks reageert daarop en : 'Hij staat voor een geweldige transfer (naar Juventus waarschijnlijk, red.), hij is in de vorm van zijn leven dus dat wordt leuk tijdens het EK.' Genee vraagt of de 26-jarige middenvelder überhaupt wel opgeroepen gaat worden, daar vaak op de bank zit bij het Nederlands elftal. 'Dat moet wel toch', zegt Hendriks. 'Wieffer is nu geblesseerd, en er zijn nog twijfels over Frenkie de Jong. Tuurlijk moet hij mee.'
Derksen zou Koopmeiners ook graag in de EK-selectie zien. 'Koeman kan nu niet meer om hem heen. Ik ben verbaasd en vol bewondering, die jongen doet het echt goed. En je kan niet zeggen dat het allemaal lullige wedstrijdjes zijn.' Koopmeiners scoorde dit seizoen onder meer al tegen AS Roma, AC Milan, Juventus en Napoli. In totaal kwam hij in 44 wedstrijden tot 14 doelpunten en 6 assists.
Met die uitstekende statistieken heeft hij de interesse gewekt van enkele grote ploegen. Deze winter bood Napoli 48 miljoen euro, dat door Atalanta naar de prullenbak verwezen werd. Nu lijkt Juventus de beste papieren te hebben om hem over te nemen, al krijgen ze wel concurrentie van Manchester United en Tottenham Hotspur. Koopmeiners gaf onlangs in gesprek met De Telegraaf aan dat hij graag een stap wilde maken, maar had geen voorkeur voor een bepaalde club. Zijn contract in Bergamo loopt nog door tot 2027.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties