Amateurs van Excelsior Maassluis schakelen FC Volendam uit in de beker: 'Het is hier een gekkenhuis'

Sportnieuws
vrijdag, 17 november 2023 om 9:20
copyright proshots 23188074
De amateurs van Excelsior Maassluis hebben de profs van FC Volendam uit het bekertoernooi geknikkerd. De amateurs waren met 1-0 te sterk op Sportpark Dijkpolder. De wedstrijd werd donderdag pas gespeeld omdat Volendam op de oorspronkelijke datum een inhaalwedstrijd tegen Ajax moest spelen.
Het team uit de Tweede Divisie nam al vroeg de leiding tegen de Volendammers. Na een geslaagde counter schoot Redouan Ouali raak. Volendam probeerde gedurende de wedstrijd weliswaar een tegendoelpunt te maken, maar slaagde er niet in door de verdedigende muur van Excelsior Maassluis te breken. In de laatste minuut scoorde Volendam wel, maar Robert Mühren zag zijn kopgoal afgekeurd worden wegens buitenspel.
Deze nederlaag betekent alweer de derde uitschakeling van een Eredivisieclub. Heracles Almelo verloor eerder al van HHC Hardenberg, en PEC Zwolle legde het af tegen AFC. In de tweede ronde van het bekertoernooi neemt Excelsior Maassluis het op tegen DEM uit Beverwijk.

Ouali trots blij met de overwinning op FC Volendam

Ouali was vanzelfsprekend uitzinnig van vreugde. 'Het is hier een gekkenhuis. Dit is een geweldige avond. Mijn doelpunt ging er heerlijk in.' Ouali scoorde al vroeg, waardoor Volendam nog zeventig minuten had om de stand te veranderen. 'Het was zwaar; het werd een vechtwedstrijd. We hebben alles op alles gezet en geprobeerd de boel dicht te houden. Dat lukte. Op het einde werd het billenknijpen, maar we hebben het geflikt.' Op dinsdag 19 december mag de club uit Maassluis zich opmaken voor de tweede ronde in het bekertoernooi