Op dit onderdeel kan de deal tussen Ajax en Farioli nog klappen

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 10:15
farioli
Francesco Farioli zal niet op hele korte termijn worden gepresenteerd als de nieuwe trainer van Ajax. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. De krant schrijft dat de Amsterdamse club op hoofdlijnen overeenstemming heeft met de coach van OGC Nice over een contract tot medio 2027, maar Ajax is door de Franse club om geduld gevraagd. Volgens het Algemeen Dagblad hoopt Ajax Farioli binnen twee weken te kunnen presenteren.
OGC Nice staat op dit moment op een vijfde plaats in Frankrijk en daarmee is men al zeker van Europa League-voetbal. Het kan echter nog mooier worden: de ploeg kan nog één of zelfs twee plaatsen stijgen en dat zou mogelijk Champions League-voetbal kunnen betekenen voor de club uit het zuiden van Frankrijk.
Daarvoor moet er woensdagavond wel gewonnen zien te worden van landskampioen Paris Saint-Germain. Bij een nederlaag is nummer vier Stade Brest (dat nu op een voorronde Champions League-plaats staat) niet meer te achterhalen. In dat geval kan OGC Nice met Ajax om de tafel over de afkoopsom van het contract van Farioli. Hij heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2025 bij OGC Nice.

OGC Nice kan nog Champions League-voetbal bereiken

Wordt PSG wél verslagen, dan kan OGC Nice zondag op de slotdag van de Franse competitie nog één of zelfs twee plaatsen stijgen. 'Omdat Farioli stijlvol wil afsluiten en zijn focus volledig op Nice houdt, zal Ajax in dat geval tot maandag in de wachtkamer moeten plaatsnemen', schrijft De Telegraaf.
Wel schrijft de ochtendkrant dat achter de schermen juristen van beide clubs al druk bezig zijn om tot financiële afspraken te komen. 'Gelijktijdig wordt door de Ajax-juristen het papierwerk van het persoonlijk akkoord met Farioli in orde gemaakt. Het is daardoor normaal gesproken niet de vraag of, maar wanneer hij de nieuwe Ajax-trainer is. Alleen als OGC Nice de hoofdprijs vraagt en Ajax daardoor afhaakt, kan de deal nog klappen', aldus De Telegraaf.

Dave Vos

De Telegraaf schrijft verder dat Dave Vos een plek in de staf van Farioli kan krijgen. Voor de huidig coach van Jong Ajax, die zou worden gezien als de toekomstige hoofdcoach van Ajax, ligt een nieuw contract tot de zomer van 2026 klaar. Bij Graham Potter zou Vos eerste assistent zijn. Het moet nog blijken hoe Farioli zijn rol ziet. De Italiaan wil namelijk meerdere assistenten meenemen, zo valt te lezen.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties