🎥Van der Gijp laakt keuze Koeman: 'Die hebben ze weer uit het bejaardentehuis gehaald'

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 11:20
johan derksen en rene van der gijp
Dinsdag werd bekend dat Sipke Hulshoff het EK als assistent van Ronald Koeman aan zich voorbij laat schieten, omdat hij met Arne Slot mee zal gaan naar Liverpool. De vervanger was ook al snel bekend: Dwight Lodeweges. Die keuze kan de goedkeuring van René van der Gijp niet krijgen. De analist vertelt bij Vandaag Inside dat hij graag een andere vervanger had gezien. 
Presentator Wilfred Genee oppert het onderwerp Lodeweges. 'Ik moest wel even blazen hoor toen ik die naam weer zag', begint Van der Gijp. 'Ik dacht bij mezelf neem Ruud van Nistelrooij mee, neem Robin van Persie mee, dat vinden die gasten toch veel leuker man. Een gozer waar ze tegen op kijken of nog hebben zien voetballen. Dan denk ik Dwight Lodeweges, wat voegt hij nou toe', zucht Van der Gijp.

Generatiekloof 

Tafelgast Albert Verlinde vraagt waar Lodeweges vandaan komt. 'Die komt uit een bejaardentehuis en die hebben ze er weer uitgehaald. Het is een hele lieve man.' Johan Derksen haakt in. 'Het is een hele integere man, maar hij voegt niet zoveel toe aan zo'n staf. Met een grote naam heb je veel meer aanzien in het wereldje. Hierdoor blijft er ook tussen de staf en spelers een generatiekloof, dus je kan veel beter een jonge jongen daartussen zetten.' Het Nederlands elftal speelt 16 juni de eerste wedstrijd op het EK tegen Polen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties