Scenario’s poule A | Zo haalt Nederland de volgende ronde op het WK

Scenario’s poule A | Zo haalt Nederland de volgende ronde op het WK

Het Nederlands elftal gaat de laatste wedstrijd van de groepsfase in als leider van groep A met vier punten. Het staat daarentegen exact gelijk met Ecuador (doelsaldo is doorslaggevend), maar op basis van het aantal gele en rode kaarten staat het nu nog eerste. Ook nummer drie Senegal maakt met drie punten nog kans op de knock-outfase. Wij zetten alle scenario’s in poule A voor je op een rijtje.

Scenario 1: Nederland eerste, Ecuador tweede

Als Nederland wint met meer doelpunten dan Ecuador wint, dan is het eerste in de poule en is Ecuador tweede. Als beide teams met dezelfde cijfers winnen, moet Nederland zorgen dat het minder gele en rode kaarten heeft dan Ecuador om eerste te worden. In de volgende gevallen is Nederland ook eerste en Ecuador tweede: Nederland wint, Ecuador speelt gelijk. Nederland en Ecuador spelen allebei gelijk en Nederland heeft nog altijd minder kaarten. Nederland en Ecuador verliezen met dezelfde cijfers (en kaartenvoordeel blijft), of Ecuador verliest ruimer dan Nederland.

Scenario 2: Ecuador eerste, Nederland tweede

Als Ecuador met grotere cijfers wint dan Nederland dan is Ecuador eerste en Nederland tweede. Datzelfde geldt voor de situatie waarin Ecuador wint en Nederland gelijkspeelt of beide landen hetzelfde resultaat boeken, maar Nederland toch meer kaarten heeft gepakt dan Ecuador.

Scenario 3: Nederland eerste, Senegal tweede 

De enige manier waarop dit scenario zich voltrekt, is als Nederland wint van Qatar en Senegal verslaat Ecuador, dan is Nederland eerste en is Senegal tweede.

Scenario 4: Senegal eerste, Nederland tweede 

Het kan ook nog zo zijn dat Senegal groepswinnaar wordt en Nederland tweede wordt boven Ecuador. Dan moet Senegal winnen van Ecuador en moet Nederland gelijkspelen of met minder grote cijfers verliezen van Qatar dan Ecuador verliest van Senegal. Als beide landen met dezelfde cijfers verliezen, worden de kaarten weer doorslaggevend.

Scenario 5: Senegal eerste, Ecuador tweede, Nederland exit 

Uiteraard zijn er ook scenario’s waarin Nederland niet doorgaat naar de volgende ronde. Als Senegal wint van Ecuador en Nederland verliest met grotere cijfers (dan Ecuador verliest) van Qatar, dan is Nederland uitgeschakeld. Als beide landen met even grote cijfers verliezen en Nederland pakt te veel kaarten, dan is Ecuador ook tweede en Nederland derde.

Scenario 6: Ecuador eerste, Senegal tweede, Nederland exit 

In het laatste scenario wordt Ecuador poulewinnaar en Senegal tweede. Dan moet het wel gek lopen. Dit scenario wordt werkelijkheid als Ecuador en Senegal gelijkspelen en Nederland verliest met meer dan 2-0 van Qatar.

Quoteringen poule A

Nederland is met een quotering van 1.20 duidelijk de favoriet tegen Qatar, dat op 15.00 staat. Ecuador staat op een odd van 2.45 tegen Senegal, dat op 3.10 staat.

Wedtips duels poule A 29 november 

Voorspelling Odd
Nederland wint beide helften 2.37
Memphis Depay scoort 1.95
Nederland scoort minimaal drie doelpunten 1.85
Enner Valencia opent de score bij Ecuador - Senegal 7.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.