Geïrriteerde Ten Hag stoort zich aan Viaplay-verslaggever Koen Weijland: 'Als jij je research zou doen...'

Sportnieuws
zaterdag, 04 mei 2024 om 9:00
copyright proshots 23630899
Is hij bezig aan zijn laatste weken in Manchester of plakt Erik ten Hag er nog een jaar aan vast bij Manchester United? De voorbije weken leek de Tukker af te steven op een voortijdig exit bij de Engelse grootmacht, maar de signalen worden steeds sterker dat Ten Hag ook volgend jaar aan het roer staat bij 'The Red Devils'. In gesprek met Viaplay-verslaggever Koen Weijland laat Ten Hag zijn licht schijnen op onder meer het vertoonde spel dit seizoen en is hij het niet altijd eens met zijn landgenoot die hem interviewt.
Met een huidige zesde plaats staat Manchester United ver weg van de beoogde doelstelling dit seizoen. Dat was meestrijden om de landstitel en een ticket voor de Champions League veroveren. De achterstand op koploper Arsenal is vier speelronden voor het einde maar liefst 26 punten en ook een Champions League-ticket kan niet meer gepakt worden. De cijfers spreken boekdelen. Slechts 16 van de 34 duels dit seizoen in de Premier League werd gewonnen en het doelsaldo bedraagt +1.
Bijna geen enkele ploeg heeft dit seizoen zoveel kansen weggegeven als United. Doelman Andre Onana werd 51 keer gepasseerd en voorin heeft men de grootst mogelijk moeite met scoren getuige de 52 doelpunten die 'slechts' werden gemaakt. Toch spreekt Ten Hag tegenover verslaggever Weijland dat zijn ploeg één van de meest dynamische en attractieve teams van de Premier League is. Iets wat Weijland niet helemaal snapt. 'Als jij je research zou doen, had je gezien dat we heel dynamisch zijn als het gaat om onze data in aanvallend opzicht. We brengen heel veel snelheid en beweging in', probeert Ten Hag duidelijk te maken.

Ten Hag wil altijd aanvallend spelen

Weijland is het duidelijk niet eens met de positieve woorden van Ten Hag over zijn ploeg. 'Maar wat bedoel je dan met dynamisch?', vraagt Weijland zich af. 'Als jij je werk zou doen, zou je zien dat wij het meest verticale team in de Premier League zijn als het gaat om sprints en beweging', reageert een geïrriteerde Ten Hag. 'Attractief is iets subjectiefs. Dat heeft niets met research te maken', countert Weijland het commentaar van Ten Hag.
Ten Hag doet er vervolgens alles aan om zijn gelijk te krijgen. 'Maar als je de wedstrijd tegen Chelsea of Liverpool ziet, is dat attractief?', vraagt Ten Hag aan Weijland. Die kan niet anders dan toegeven dat die duels spektakel vertoonden. 'Zeker, daar zitten schitterende wedstrijden tussen', is de verslaggever van mening. 'Dankjewel. Dan zijn we het met elkaar eens', hapt Ten Hag snel toe die nogmaals benadrukt dat hij met zijn team altijd op de aanval wil spelen. 'Zeker voor de neutrale toeschouwer hebben wij onze wedstrijden op een aanvallende manier benaderd. We creëren veel kansen, zoals ook tegen Burnley (1-1, red.), maar krijgen er ook te veel tegen. Het is open en leuk om naar te kijken.'
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties