Oeps! Stadionspeaker maakt foutje en doet Roda JC-fans geloven dat promotie een feit is, maar nee.....

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 22:09
copyright proshots 25130006
Dramatische taferelen vrijdagavond in Kerkrade. Duizenden supporters van de thuisclub waren in de veronderstelling dat hun club Roda JC gepromoveerd was naar de Eredivisie. Maar een foutje van de stadionspeaker liet de fans gedesillusioneerd achter....
Het werd een bloedstollende avond voetbal in de 37e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Willem II en Roda JC hadden de beste papieren om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Voor Willem II is dit gelukt na een moeizame 1-1 uit tegen FC Dordrecht. Pas diep in de blessuretijd maakt Michael de Leeuw de gelijkmaker en met dat punt verzekerde hij de Tilburgers van een plaats bij de top-2 en daarmee promotie naar het hoogste niveau.
De strijd om plek twee ging tussen Roda JC en FC Groningen. Roda JC won in eigen huis met 2-0 van SC Cambuur en zag de concurrent uit Groningen lange tijd met 1-0 achter staan uit tegen Telstar. Bij een nederlaag van de Noordelingen zou Roda JC niet meer te achterhalen zijn. Echter ging het in de blessuretijd mis en scoorde Groningen de gelijkmaker. Daarmee is het gat drie punten tussen beide ploegen met nog één wedstrijd te gaan.

Duur foutje van de stadionspeaker

Maar de supporters veerden op in Kerkrade toen de stadionspeaker omriep dat Telstar in de allerlaatste minuut de 2-1 had gemaakt tegen Groningen. En met die uitslag was promotie van Roda JC een feit. Dolle vreugde in het Parkstad Limburg Stadion en honderden supporters betraden het veld. Maar de stadionspeaker maakte een foutje. Telstar scoorde helemaal niet. Het duel was afgelopen in Velsen en eindigde in 1-1. 'Sorry, ik kan er ook niks aan doen', verontschuldigde de stadionspeaker zich.
Vreugde maakte plaats voor rouw in Limburg. Die vreugde-explosie kan er volgende week nog komen als Roda minimaal een punt weet te behalen. En dat moet het doen...jawel, in Groningen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties