Van Rijthoven vs Djokovic als 3e partij zondag op Centre Court

Van Rijthoven vs Djokovic als 3e partij zondag op Centre Court

Tim van Rijthoven staat zondag op Wimbledon een droomwedstrijd te wachten. De Nederlandse verrassing in Londen moet het in de vierde ronde van de Grand Slam opnemen tegen Novak Djokovic. Iets waar hij vooraf van had gedroomd, toen nog niet bekend was tegen wie de winnaar van Rosmalen zou moeten gaan tennissen in de eerste ronde van Wimbledon.

Van Rijthoven zei, nadat bekend werd dat hij een wildcard had gekregen, dat hij het 'heel vet' zou vinden als hij Djokovic zou loten in de eerste ronde. Die wens is uitgekomen voor de 25-jarige speler uit Roosendaal. Alleen niet in de eerste ronde van de Grand Slam, maar in de vierde ronde, op zondag 3 juli aanstaande, hoogstwaarschijnlijk op het centre court.

Basilashvili deed 'raar'

Het talent versloeg vrijdag eenvoudig in drie sets Nikoloz Basilashvili, 6-4, 6-3 en 6-4. Hij was verbaasd door de houding van de Georgiër, die zich volgens hem niet volledig inzette. 'Ik merkte dat ik het best lastig vond om in de derde ronde van een Grand Slam-toernooi tegenover iemand te staan die er niet helemaal 100 procent voor ging', citeert het ANP hem. 'Raar, want zelf wil ik graag een heel leuke wedstrijd neerzetten, een gevecht. Ik moest mezelf echt bij de les houden, omdat hij erbij stond alsof het hem niet heel veel interesseerde.'

Djokovic de volgende in reeks?

Van Rijthoven, die 21 aces produceerde, pakte tegen Basilashvili zijn achtste zege op rij. Djokovic lijkt gewaarschuwd voor de man in vorm. 'Op mijn service kan ik bouwen en ik ben in de laatste acht wedstrijden maar een paar keer gebroken. Ook gebruik ik mijn slicebackhand vaak. Dat vind ik een zekere en fijne slag, waar veel spelers op gras weinig mee kunnen.'

De odds voor het winnen van Wimbledon staat momenteel op 67 keer je inzet voor Van Rijthoven bij Bet365. Bookmakers zien Van Rijthoven nog niet winnen van Djokovic. De odd voor een zege op de voormalige nummer één van de wereld is op vrijdag elf keer je inzet. Dit terwijl Djokovic genoteerd staat op 1,05 keer je inleg.

De wedstrijd zondag staat als derde ingepland op het Centre Court.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.