Ajax en Feyenoord zullen net als vijftien jaar terug afwijzing krijgen van 'topkandidaat'

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 12:14
ron jans
Ron Jans heeft in een uitgebreid interview met Voetbal International onthuld dat hij in 2009 benaderd is door Ajax of Feyenoord. Beide clubs zoeken nog naar een hoofdtrainer voor aankomend seizoen en hij wordt door de tafelheren van Vandaag Inside vaak naar voren geschoven als topkandidaat voor Ajax. Dat gaat Jans echter niet meer doen.
De trainer van FC Utrecht hielp zijn team dit seizoen van de laatste plaats naar de zevende plaats, met een goed uitzicht op Europees voetbal. Hij presteerde eerder uitstekend bij clubs als FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente, maar een dienstverband bij de echte topclubs van Nederland ontbreekt nog. Volgens de 65-jarige Jans gaat dat er ook niet meer van komen, al had hij in het verleden wel de kans.
'Eén keer ben ik gepolst, maar meer ook niet', vertelt hij aan Voetbal International. 'Toen zat ik bij FC Groningen, het zal ergens in 2008 of 2009 zijn geweest. Het is Ajax of Feyenoord, één van de twee. Doet er niet toe. Ik ben één keer gepolst en daarna heb ik er nooit meer iets van gehoord. Maar ik kijk met heel veel plezier terug op mijn carrière. Niet met het idee: er ontbreekt iets.'

Blijk van waardering

Zijn naam ook nu weer veel genoemd om de vrijkomende positie van hoofdtrainer in te gaan vullen bij Ajax en Feyenoord. 'Een blijk van waardering', noemt Jans het, die direct duidelijk maakt dat hij niet in gaat stappen. 'Ik zit nu bij Utrecht, en daar ga ik ook niet weg. Er hoeft dus ook niemand te bellen. Ik heb nog anderhalf jaar een contract en dat dien ik minimaal uit. Ik heb het hier prima naar mijn zin.'
FC Utrecht speelt nog tegen het al gedegradeerde Vitesse, Sparta Rotterdam en AZ. De playoffs om Europees voetbal zijn al binnen, maar stiekem kan er nog meer in het vat zitten. Utrecht staat namelijk slechts drie punten achter Ajax, dat vijfde staat. Mocht Utrecht die achterstand inlopen en zelf vijfde worden gaat het naar de tweede voorronde van de Europa League.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties