NBA past de regels aan en gaat roofbouw op sterspelers plegen

Wedden op sport
donderdag, 14 september 2023 om 11:26
nba
De NBA past aankomend seizoen de regels aan wat betreft hun topspelers, meldt de NOS. Amerikaanse basketbalclubs mogen bijvoorbeeld nog maar één sterspeler per wedstrijd aan de kant houden en moeten zich aan nog meer van dit soort regels houden. Gebeurt dat niet, dan krijgt het team hoge boetes. De regelwijziging wordt doorgevoerd omdat fans steeds vaker klaagden een duur kaartje te hebben gekocht en hun favoriete speler daarna ontbrak omdat deze rust kreeg.
Een 'sterspeler' is volgens de NBA een basketballer die de afgelopen drie seizoenen is gekozen in een All-Star Team of een All-NBA Team (de tien beste spelers). Het gaat om 49 spelers van in totaal 25 clubs. Naast het feit dat de clubs slechts een sterspeler per wedstrijd aan de kant mag houden, mogen clubs hun sterspelers niet meer meerdere wedstrijden achter elkaar rust geven. Zelfs als hij wel rust krijgt moet hij aanwezig zijn bij de wedstrijd en zichtbaar voor de fans.
Verder hebben de clubs te horen gekregen dat ze 'de balans dienen te bewaren' tussen de uit- en thuiswedstrijden waarin ze hun sterspelers rust geven. In wedstrijden die in heel Amerika op tv zijn te zien, moeten ze hoe dan ook spelen. Mocht een club een van deze nieuwe regels toch schenden, dan zijn de financiële repercussies niet mals. Clubs die de regels overtreden krijgen een boete van omgerekend 93.000 euro bij de eerste keer, 232.000 euro bij de tweede en daarna 930.000 euro voor elke volgende keer.
Elke club speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen, in een tijdsbestek van slechts zes maanden. Daarna volgen de play-offs. Ondanks dit moordende speelschema is NBA-baas Adam Silver niet bang dat de topspelers overbelast raken door de nieuwe regels. 'Alle betrokken partijen begrijpen dat het in de NBA om de fans gaat', zegt Silver. 'We zijn afgegleden. Het is niet goed als jonge, fitte spelers aan de kant zitten. En er zijn ook geen enkele statistische gegevens die aantonen dat ze meer risico's lopen naarmate het seizoen vordert, zelfs niet als ze twee avonden achter elkaar spelen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties