Ten Hag baalt nog steeds van mislopen zomertarget: 'Hij had er dertig gemaakt'

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 10:53
copyright proshots 24976433
Erik ten Hag heeft in gesprek met Gary Neville bij Sky Sports teruggeblikt op zijn turbulente eerste twee seizoenen als hoofdtrainer van Manchester United. In het interview geeft Ten Hag aan te balen dat het niet lukt om de juiste spelers naar United te halen.
Ten Hag krijgt de vraag waarom het Manchester United niet lukt om de spelers te halen die het graag wil. De afgelopen twee seizoenen werd de club bijvoorbeeld nadrukkelijk gelinkt aan Frenkie de Jong, maar de middenvelder staat nog altijd onder contract bij FC Barcelona.
'Deze club kan alleen maar uitzonderlijke spelers hebben, want de verwachtingen zijn altijd ontzettend hoog', begint Ten Hag, die daarbij wijst naar de enorme achterban van de club. 'We konden niet altijd de spelers halen die we graag wilden hebben. We willen het liefst spelers die zich al op topniveau hebben bewezen, maar als die niet komen moet je soms genoegen nemen met jonge spelers die druipen van het talent. Dan moet je aan een hecht team gaan bouwen.'
Een van die jonge spelers is Rasmus Højlund, die pas twintig jaar was toen hij voor een megabedrag van 73,9 miljoen euro naar United gehaald werd. 'Rasmus is een groot talent, maar hij heeft tijd nodig. We hadden eigenlijk een andere spits op het oog, die het al op het hoogste niveau had laten zien. Maar het is toen niet gelukt om hem te halen', doelt Ten Hag daarbij op Harry Kane, die voor 95 miljoen euro naar Bayern München ging en daar al 43 keer scoorde in 43 wedstrijden.
Ten Hag verklaart waarom zijn club alles op alles wilde zetten voor Kane en daarna uitkwam bij Højlund. 'Bij Kane weet je dat hij dertig keer scoort in een seizoen. Rasmus komt daar op een gegeven moment ook wel, maar hij heeft tijd nodig.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties