Geen rancune bij Ten Hag na glansprestatie United-'banneling': 'Ik ben blij voor hem'

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 15:51
copyright proshots 24976433
Daags na de eerste halve finale van de CL tussen Borussia Dortmund en PSG heeft ook Erik ten Hag zijn licht op de wedstrijd in het miljoenenbal laten schijnen. Journalisten die de Manchester United-manager donderdag troffen in aanloop naar het duel met Crystal Palace (maandag), hadden alle reden om hem naar dit duel te vragen; 'verloren zoon' Jadon Sancho vervulde namelijk een glansrol bij de zwaarbevochten 1-0 zege. Met een scherpe tong zou je kunnen zeggen dat het aanhoudende presteren van de Engelsman een middelvinger is naar Ten Hags keuze om de vleugelspel weg te sturen, maar de oefenmeester zelf wil van geen kwaad woord weten.
Sancho werd afgelopen winter verhuurd aan Dortmund nadat hij maandenlang zonder speelminuten in Manchester had gebivakkeerd. Uitlatingen op sociale media zorgden voor een definitieve breuk tussen de vleugelspeler en de trainer, die nooit een excuses ontving voor de verwijten aan zijn adres.

Geen rancune

In een eerder stadium liet Ten Hag al weten dat de kwaliteiten van Sancho als voetballer het probleem niet zijn, en daar deed hij donderdag nog maar eens een schepje bovenop: 'Hij speelde heel goed en Jadon is ook gewoon een heel goede speler. Jadon liet zien waarom United hem heeft gekocht en ook dat hij nog veel waarde vertegenwoordigt voor deze club. Dat is alleen maar goed. Ik ben blij voor hem en we gaan zien wat er in de toekomst gebeurt.' De leendeal die Dortmund voor de aanvaller heeft gesloten bevat geen koopoptie.

Langer bij United

De naam van Erik ten Hag zingt al langer rond bij Ajax, maar vandaag (donderdag) meldt The Athletic (impliciet) dat die geruchten wel in de ijskast kunnen. De clubleiding van United zou namelijk definitief hebben besloten om de manager te laten aanblijven.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties