Oranje-opponent IJsland in de ban van 'MeToo-affaire' rond voormalig PSV- en AZ-speler

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 10:45
gudmundsson
Het Nederlands elftal neemt het maandagavond in de Kuip op tegen IJsland. Binnen de selectie van de tegenstander van Oranje zijn er genoeg dingen aan de hand. Zo is voormalig PSV- en AZ-speler Albert Gudmundsson verwikkeld in een MeToo-affaire.
Gudmundsson, de ster van het IJslandse voetbal, is niet van de partij tegen Oranje. Zolang de zaak loopt, zal hij niet in actie komen voor het nationale elftal. Dit terwijl hij dit seizoen in uitstekende vorm verkeert. Voor zijn club Genoa, waar hij wel mocht blijven spelen, scoorde hij veertien keer in de Serie A. Onder meer Tottenham Hotspur zou interesse hebben in zijn diensten voor komend seizoen.
De zaak tegen de 26-jarige Gudmundsson is niet nieuw. Hij werd vorig jaar door een vrouw, die werkzaam is voor de voetbalbond, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Eerder dit jaar leek de zaak afgesloten, maar de vrouw tekende met succes beroep aan, zo schrijven Engelse media. Gudmundsson ontkent alle beschuldigingen, maar is wel geschorst.

IJslanders vaker verwikkeld in schandalen

In het verleden hebben er meerdere MeToo-affaires gespeeld rond IJslandse internationals. Zo kwam ook voormalig Ajax- en AZ-speler Kolbeinn Sigthorsson in opspraak na beschuldigingen aan zijn adres. Ook hij ontkende, maar kwam wel een schikking overeen met het vermeende slachtoffer en haar vriend. Daarnaast is Gylfi Sigurdsson, voormalig speler van Everton, gearresteerd geweest wegens verdenking van zedendelicten met kinderen.
IJsland speelde afgelopen vrijdag nog een wedstrijd tegen Engeland. De topfavoriet voor de EK-titel ging verrassend onderuit tegen het land dat niet eens meedoet aan het EK.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties