'Deze vijf spelers lijken zeker van een basisplek bij Oranje op het EK'

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 9:15
copyright proshots 25436412
Er lijkt steeds meer duidelijkheid te komen over welke spelers namens het Nederlands elftal in de basis zullen spelen op het EK. Voetbal International meldt dat er ondertussen al vijf spelers zeker zijn van een plek op het wedstrijdformulier.
De laatste week van de voorbereiding is aangebroken en dat betekent dat bondscoach Ronald Koeman tijdens het tweede deel van de voorbereiding in Wolfsburg nog wat meer risico's wil nemen. 'Wie weet zelfs met Frenkie de Jong in een prominentere rol dan alleen als de vrije man in het positie- en partijspel. De beoogde regisseur van Oranje zal uiteindelijk toch in de duels moeten durven komen, wil hij kunnen invallen tegen Polen', aldus VI.
Ook zal steeds meer duidelijk worden over de basisopstelling van Oranje tijdens het EK. 'Slechts een paar spelers weten dat ze gaan spelen, zoals Bart Verbruggen, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Lutsharel Geertruida en Memphis Depay', klinkt het. 'Anderen voelen het, zoals Cody Gakpo en Tijjani Reijnders. Jeremie Frimpong en de rest moeten hun best doen om de bondscoach op andere gedachten te brengen en anders is het even slikken, zelfs voor spelers die een vaste plek gewend zijn.'

Dumfries lijkt genoegen te moeten nemen met een reserverol

Hierdoor lijkt onder meer Denzel Dumfries, die jarenlang zeker was van een basisplaats, buiten de boot te vallen. Nu Frimpong en Geertruida er goed opstaan bij de bondscoach, wordt het lastig voor de speler van Internazionale zich daar tussen te werken. De kans is echter groot dat de back maandag start in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties