Van Hanegem onder de indruk geraakt van nieuwe Oranje-ster: 'Hij is dé man'

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 10:15
copyright proshots 6261699
Willem van Hanegem is onder de indruk geraakt van Jeremie Frimpong. De oud-middenvelder noemt de speler van Bayer Leverkusen 'dé man bij Oranje' tijdens de ruime oefenzege op Canada. Van Hanegem is van mening dat de aanvallende back ook prima een tandem zou kunnen vormen met Denzel Dumfries op het EK.
Van Hanegem zag Frimpong het Alphonso Davies erg lastig maken. 'En aanvallend was hij ook nog erg dreigend.' Verrast was hij echter niet. 'Want bij Bayer Leverkusen leverde hij dergelijke topwedstrijden bijna wekelijks af. Met zijn snelheid, enthousiasme en rendement kan hij een belangrijke schakel worden voor het Nederlands elftal de komende weken', schrijft de oud-international in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem ziet koppeltje met Dumfries wel zitten

Veel analisten oordelen echter dat Frimpong niet samen kan spelen met Dumfries aan de rechterkant, aangezien de Inter-back graag opkomt. 'Dat zie ik heel anders. Ja, Dumfries is op zijn best in een ploeg met drie centrale verdedigers waarin hij de ruimte heeft om veel op te komen. Maar volgens mij speelde hij bij PSV toch ook gewoon in een ploeg met vier verdedigers en toen telde Internazionale miljoenen voor hem neer? En met Frimpong kun je als trainer alle kanten op. Hij kan echt aan de zijlijn spelen, maar ook veel meer naar de as van het veld. Ik zie echt niet in waarom je niet met Dumfries én Frimpong zou kunnen spelen.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties