Frankrijk kan zonder Mbappé totaal niet overtuigen tegen Canada: 'Het team is met of zonder hem anders'

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 9:30
copyright proshots 25460004
Topfavoriet voor de EK-titel, Frankrijk, kwam zondagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Canada (0-0). Bondscoach Didier Deschamps maakt zich zorgen dat zijn ploeg het zo moeilijk heeft wanneer Kylian Mbappé niet in de basis staat. Nederland speelde donderdag ook tegen Canada en won toen overtuigend.
In de oefeninterland tegen Luxemburg had de sterspeler een bloeduitstorting aan zijn knie opgelopen, waardoor Mbappé zondag tegen Canada hooguit een kwartier kon spelen. In de 74e minuut kwam hij binnen de lijnen voor Marcus Thuram. Toch zijn de zorgen in het Franse kamp met betrekking tot de fitheid van Mbappé niet al te groot. De kersverse aanvaller van Real Madrid zei na de wedstrijd dat het 'heel goed' met hem gaat. Deschamps benadrukte dat hij geen risico heeft genomen met zijn beste speler.
De bondscoach erkende wel dat de afwezigheid van Mbappé in de basisploeg zijn weerslag op Frankrijk had. 'Het is duidelijk dat het team, met of zonder Kylian, anders is', zei Deschamps op de persconferentie. 'Zijn kwaliteiten staan buiten kijf.' Frankrijk kon tegen Canada absoluut geen indruk maken. 'Vanavond was een tegenslag', zei Deschamps. 'Dat is goed. Dit maakt ons bewust van wat ons op het EK te wachten staat.'

Frankrijk begint EK tegen Oostenrijk

Na de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk speelt Frankrijk volgende week vrijdag tegen het Nederlands elftal (aftrap 21.00 uur in Leipzig). Daarna wacht nog een duel met Polen op 25 juni. Frankrijk stelde de afgelopen edities teleur op het EK. In 2000 won de wereldkampioen van 2018 voor het laatst de Europese titel.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties