'Manchester United kan uit de gratie geraakte aanvaller ruilen voor gewilde verdediger'

Sportnieuws
donderdag, 18 april 2024 om 12:26
manchester united
Manchester United kan Mason Greenwood mogelijk nog heel goed gebruiken in aanloop naar volgend seizoen. Niet omdat het voormalig toptalent in het shirt van de Engelse grootmacht kan schitteren, maar omdat hij een ruildeal kan bewerkstelligen. United heeft namelijk belangstelling voor Gleison Bremer van Juventus, die op hun beurt de komst van Greenwood wel zouden zien zitten.
The Manchester Evening News meldt namelijk het volgende: 'De toekomst van Mason Greenwood is nog steeds een behoorlijk pijnpunt voor Sir Jim Ratcliffe deze zomer. De aanvaller heeft indruk gemaakt tijdens zijn huurperiode bij Getafe en zou deze zomer terug kunnen keren naar Old Trafford. De laatste berichten suggereren echter dat United Greenwood zou kunnen gebruiken als onderdeel van een deal voor Juventus-verdediger Gleison Bremer.'
Greenwood raakte uit de gratie bij de club en het publiek in 2022, nadat hij verdacht werd van poging tot verkrachting en mishandeling van zijn vriendin Harriet Robson. Een jaar later in februari 2023, verviel de aanklacht toen een belangrijke getuige, naar verluidt Robson zelf, zich terugtrok. Een vermeende verkrachter terug op het veld was echter een heet hangijzer en zou een storm van kritiek en aandacht met zich meebrengen. En dus werd Greenwood uitgeleend aan Getafe, waar hij dit seizoen goed was voor zes doelpunten en vijf assists in 26 competitiewedstrijden.
De lokale krant stelt dat de enkelvoudig Engels international door zijn goede spel bij de Spaanse club behoorlijk wat bewonderaars heeft uit de Serie A, waarvan Juventus dus een van de geïnteresseerde clubs is. United is op hun beurt geïnteresseerd in Bremer, een Braziliaanse centrale verdediger. Spaanse krant Marca meldde in maart nog dat United vijftig miljoen euro voor Greenwood wilde hebben, terwijl Bremer zestig miljoen euro zou moeten kosten. The Manchester Evening News voegt nog wel toe dat een ruildeal of een deal met meerdere spelers vaak moeilijk te realiseren is. Ook zouden meerdere clubs uit de Premier League Bremer op de korrel hebben.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties