PSV 'loopt door zuinigheid 86 miljoen euro mis'

Sportnieuws
woensdag, 17 april 2024 om 00:30
jarred branthwaite
Manchester United is geïnteresseerd in de diensten van Jarred Branthwaite, maar moet diep in de buidel tasten voor de centrale verdediger van Everton. The Toffees zouden volgens Florian Plettenberg van Sky Sports Deutschland namelijk 93 miljoen euro voor de 21-jarige voormalig PSV-huurling willen ontvangen.
'Ja de 21-jarige van Everton staat op het lijstje van Manchester United en wordt gescout. Een nieuwe centrale verdediger gaat er zeker komen bij United', zo opent Plettenberg. De journalist is verteld dat Branthwaite echter niet bovenaan het lijstje staat en dat heeft alles te maken met zijn vraagprijs. Everton zou namelijk maar liefst 93 miljoen euro voor de 1.95 meter lange mandekker willen hebben.
De selectie van Erik ten Hag wordt geteisterd door blessureleed, met name in de verdediging. Een speler als Jonny Evans, als 36 jaar oude transfervrije verdediger binnengehaald als noodverband, heeft bijvoorbeeld al 25 wedstrijden gespeeld dit seizoen, waar velen voorafgaand aan het seizoen dachten dat hij niets zou spelen. Zelfs Evans is nu geblesseerd, terwijl ook Harry Maguire, Luke Shaw, Victor Lindelöf, Lisandro Martínez en Raphaël Varane al in actie kwamen in het centrum en in de lappenmand zaten of nog steeds zitten.
Varane trekt de deur van Old Trafford waarschijnlijk achter zich dicht en het contract van Evans wordt ook niet verlengd na dit seizoen, waardoor United heel krap zit in de verdedigers. De club werd de voorbije maanden naast Branthwaite gelinkt aan onder meer Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen), Jean-Clair Todibo (OGC Nice) en António Silva (Benfica).

Branthwaite bij PSV

PSV zal zich nog wel eens een paar keer achter de oren krabben. Vorig seizoen speelde Branthwaite nog op huurbasis in Eindhoven en wilde de huidige Eredivisie-koploper hem graag definitief inlijven. In de winterstop van 2023 bracht de club volgens Voetbal International een bod uit, maar dat kwam niet in de buurt van de 7 tot 10 miljoen euro die Everton destijds zou wensen te verlangen en PSV wilde niet zo ver gaan. In iets meer dan een jaar is Branthwaite dus zo'n 83 tot 86 miljoen euro meer waard geworden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties