'Manchester United is bereid om vleugelspeler met 50 miljoen euro verlies te verkopen'

Sportnieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 11:33
manchester united
De vraagprijs die Manchester United aankomende transferperiode voor Jadon Sancho verlangt, is volgens het Duitse BILD bekend. De vleugelspeler, die verhuurd wordt aan Borussia Dortmund, mag naar een andere club uitkijken mits deze een bedrag van omgerekend 35 miljoen euro op tafel legt. Dat is een fractie van het aankoopbedrag.
Drie jaar geleden werd Sancho voor een bedrag van 85 miljoen euro gekocht van Borussia Dortmund. De destijds net 21-jarige buitenspeler had bij de Duitse topclub bizarre cijfers en wist in 147 wedstrijden 52 keer te scoren en 66 assists te geven.
De Engelsman kon in eigen land de komeetachtige ontwikkeling niet voortzetten. Sancho werd veelvuldig geplaagd door fysieke én mentale problemen en werd door Erik ten Hag in september 2023 zelfs om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Zijn oude club bood soelaas en huurde hem tot de zomer van 2024.

Wat gaat Sancho van de zomer doen?

Terug in Duitsland is Sancho weer enigszins opgeleefd, met zijn treffer tegen PSV in de achtste finale van de Champions League als het levende bewijs. Volgens BILD mag de huidige nummer vier van de Bundesliga zijn tot 2026 lopende contract deze zomer afkopen voor 35 miljoen euro. Dat zou dus een verlies van 50 miljoen euro betekenen.
Een andere optie is dat de 23-voudig Engels international terugkeert bij Manchester United, dat wel een vleugelspeler kan gebruiken. Daarin zal veel afhangen van een eventueel vertrek van Ten Hag. Mocht de Nederlander door de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe niet meer als de juiste man voor de wederopbouw van de club gezien worden, kan een nieuwe manager zonder oud zeer Sancho een nieuwe kans geven.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties